Juli

Zaterdag stond het NK Mountainbike op het programma op de zware ronde rondom Snowworld in Zoetermeer. Voor mij een leuke wedstrijd zonder echt een doel om een super prestatie neer te zetten, maar meer om een wedstrijd mee te pikken als training. Samen met Kristel in alle vroegte naar Zoetermeer gereden om daar eerst te verkennen voor de wedstrijd. Er waren enkele leuke veranderingen die de ronde zwaarder maakte als andere jaren. 

Omdat ik maar 1 nationale wedstrijd had gereden stond ik op een 70e startplaats van de bijna 80 renners, het zou dus een flinke inhaalrace moeten worden. In de eerste ronde ging dat vrij goed ik kon aardig wat plaatsen opschuiven en kwam nog met Noud te rijden. Dit duurde niet lang en moest hem laten lopen aangezien hij aardig wat meer wedstrijdritme heeft. Bij doorkomst in de eerste ronde zal ik ongeveer op een 32e plaats hebben gereden. Het was toch best heet weer en een beetje benauwd vond ik.
 
Het tempo lag goed hoog en ik zat in een groepje waar er veel van positie werd gewisseld, bergop was ik sterker en kon ik toch weer naar voren schuiven. De benen voelden erg goed aan, en ik kon elke ronde sneller rijden. Na 2 rondes kreeg ik een nieuwe bidon van Wil Nijssen en kon ik mijn tempo goed vast houden. De laatste rondes begon het nog wat te regenen maar dit zorgde niet voor problemen, het koelde juist wat af! Ondertussen kwam ik alleen te rijden met een halve minuut voor me een renner en achter me iets minder. Dit bleef eigenlijk zo tot aan de finish en erg tevreden rolde ik na 1 uur en 8 minuten over de finish. Een 28eplaats was het resultaat waar ik tevreden op terug kijk. Rondetijden waren 17.14, 17.11, 17.04, 17.24, constant dus en de laatste ronde een beetje laten lopen aangezien er niets te winnen en verliezen was. 

Kristel was er ook bij om foto's te maken, thanx. Komende weken geen wedstrijd maar we gaan trainen in Zuid Limburg. De Trans Schwarzwald komt steeds dichter bij en we beginnen er steeds meer zin in te krijgen!
 
  • 2010-07-18_Zoetermeer_1
  • 2010-07-18_Zoetermeer_2
  • 2010-07-18_Zoetermeer_3
  • 2010-07-18_Zoetermeer_4

 Afgelopen weekend stond eigenlijk de bergrace wedstrijd in Landgraaf op her programma. 150 minuten met flink klimmen als voorbereiding voor de Trans schwarzwald. Helaas werd deze wedstrijd afgelast door te weinig animo en moest er dus wat anders worden verzonnen om toch te trainen.

Samen met de andere drie renners die ook naar de Trans Schwarzwald gaan zijn we naar zuid limburg gegaan om daar te trainen. Lex had een leuke route op GPS via Vijlen en Vaals naar het Aachener Wald. Heerlijke warme omstandigheden waren het om te trainen.
De training ging erg lekker, de benen voelen goed de laatste weken en merk dat ik een goede voorbereiding heb gehad voor de komende wedstrijden. Na leuke afdaling en klimmetjes was er helaas ook een valpartij waara Roy ongelukkig tegen een paaltje knalde. Gelukkig viel het nog mee en kon hij op eigen kracht (en een duwtje van mij in de rug) toch nog terug komen bij de auto. Hier nog een leuk filmpje gemaakt door Lex.
 
Komende zaterdag staat het NK op het programma, waar ik geen hoge verwachtingen van heb. Is namelijk mijn tweede nationale wedstrijd dus zal achteraan moeten starten en heb weinig XC wedstrijdritme. Ik vind het een erg mooie ronde en hij past mooi in de voorbereiding.
De week erna gaan we met Anton Roy en Lex terug naar het zuiden om weer een pittige duurtraining te doen. De week erna ben ik op kamp van Jong Nederland en daarna komt de Trans Schwarzwald al heel erg dichtbij! Ik heb er zin in.......
 
  • 2010-07-13_Trainen_Zuid_Limburg_1