Afgelopen weekend stond eigenlijk de bergrace wedstrijd in Landgraaf op her programma. 150 minuten met flink klimmen als voorbereiding voor de Trans schwarzwald. Helaas werd deze wedstrijd afgelast door te weinig animo en moest er dus wat anders worden verzonnen om toch te trainen.

Samen met de andere drie renners die ook naar de Trans Schwarzwald gaan zijn we naar zuid limburg gegaan om daar te trainen. Lex had een leuke route op GPS via Vijlen en Vaals naar het Aachener Wald. Heerlijke warme omstandigheden waren het om te trainen.
De training ging erg lekker, de benen voelen goed de laatste weken en merk dat ik een goede voorbereiding heb gehad voor de komende wedstrijden. Na leuke afdaling en klimmetjes was er helaas ook een valpartij waara Roy ongelukkig tegen een paaltje knalde. Gelukkig viel het nog mee en kon hij op eigen kracht (en een duwtje van mij in de rug) toch nog terug komen bij de auto. Hier nog een leuk filmpje gemaakt door Lex.
 
Komende zaterdag staat het NK op het programma, waar ik geen hoge verwachtingen van heb. Is namelijk mijn tweede nationale wedstrijd dus zal achteraan moeten starten en heb weinig XC wedstrijdritme. Ik vind het een erg mooie ronde en hij past mooi in de voorbereiding.
De week erna gaan we met Anton Roy en Lex terug naar het zuiden om weer een pittige duurtraining te doen. De week erna ben ik op kamp van Jong Nederland en daarna komt de Trans Schwarzwald al heel erg dichtbij! Ik heb er zin in.......
 
  • 2010-07-13_Trainen_Zuid_Limburg_1