Zaterdag stond het NK Mountainbike op het programma op de zware ronde rondom Snowworld in Zoetermeer. Voor mij een leuke wedstrijd zonder echt een doel om een super prestatie neer te zetten, maar meer om een wedstrijd mee te pikken als training. Samen met Kristel in alle vroegte naar Zoetermeer gereden om daar eerst te verkennen voor de wedstrijd. Er waren enkele leuke veranderingen die de ronde zwaarder maakte als andere jaren. 

Omdat ik maar 1 nationale wedstrijd had gereden stond ik op een 70e startplaats van de bijna 80 renners, het zou dus een flinke inhaalrace moeten worden. In de eerste ronde ging dat vrij goed ik kon aardig wat plaatsen opschuiven en kwam nog met Noud te rijden. Dit duurde niet lang en moest hem laten lopen aangezien hij aardig wat meer wedstrijdritme heeft. Bij doorkomst in de eerste ronde zal ik ongeveer op een 32e plaats hebben gereden. Het was toch best heet weer en een beetje benauwd vond ik.
 
Het tempo lag goed hoog en ik zat in een groepje waar er veel van positie werd gewisseld, bergop was ik sterker en kon ik toch weer naar voren schuiven. De benen voelden erg goed aan, en ik kon elke ronde sneller rijden. Na 2 rondes kreeg ik een nieuwe bidon van Wil Nijssen en kon ik mijn tempo goed vast houden. De laatste rondes begon het nog wat te regenen maar dit zorgde niet voor problemen, het koelde juist wat af! Ondertussen kwam ik alleen te rijden met een halve minuut voor me een renner en achter me iets minder. Dit bleef eigenlijk zo tot aan de finish en erg tevreden rolde ik na 1 uur en 8 minuten over de finish. Een 28eplaats was het resultaat waar ik tevreden op terug kijk. Rondetijden waren 17.14, 17.11, 17.04, 17.24, constant dus en de laatste ronde een beetje laten lopen aangezien er niets te winnen en verliezen was. 

Kristel was er ook bij om foto's te maken, thanx. Komende weken geen wedstrijd maar we gaan trainen in Zuid Limburg. De Trans Schwarzwald komt steeds dichter bij en we beginnen er steeds meer zin in te krijgen!
 
  • 2010-07-18_Zoetermeer_1
  • 2010-07-18_Zoetermeer_2
  • 2010-07-18_Zoetermeer_3
  • 2010-07-18_Zoetermeer_4