November

Onder het genot van een winters zonnetje werd er vandaag gestreden voor de bloemen en de punten in Windraak. Voor mij een nieuwe ronde, maar het is een echte toevoeging in de competitie, omdat het alles omvat voor een zware wedstrijd. Een klim in het bos en een over asfalt, een snelle afdaling en door de modderige ondergrond werd het ook nog technisch.
 
Hieronder volgt een beschrijving van de wedstrijd aan de hand van de rondetijden die ik heb gereden. De startklim ging lekker en ik draaide als eerste de single track op, maar werd als snel ingehaald door Noud. Het zat nog dicht bij elkaar in het begin maar ik kon in de eerste ronde niet voorkomen dat ik al een gaatje moest laten op de kop van de wedstrijd. Hier reden Noud, Yannick en Leon na een ronde een kleine 10 sec voor me. Ik zat nu samen met Jarno te rijden. (Ronde 1 7:35)
De tweede ronde bleef ik met Jarno rijden en we probeerden samen terug te komen bij de kop van de wedstrijd. Ik merkte dat ik sterker reed maar het liep nog niet echt lekker bij mij en de kop reed weer wat weg en het was nu 15 seconden. (Ronde 2 7:50)
In de derde ronde reed ik vrij makkelijk weg van Jarno en probeerde ik terug te komen naar de kop van de wedstrijd. Leon was iets terug gevallen en Noud en Yannick reden alleen voorop. Ik reed een goede ronde (Ronde 3 7:43) en ik kwam steeds korter bij Leon en in de ronde erna kon ik aansluiten bij de kopgroep die nu uit 4 personen bestond. Echter toen ik in deze ronde aansloot was dat ook voor Leon het signaal om een tandje bij te schakelen en alleen Yannick kon deze demarage volgen. Voor mij was het toen even te veel nadat ik net het gat had dicht gereden en moest ze laten lopen net als Noud. (Ronde 4 7:43)
 
De volgende ronde moest ik herstellen en dit zorgde ervoor dat het tempo eruit was en dit was bij Noud ook het geval. (Ronde 5 8:13) We reden nog goed samen maar we zagen Yannick en Leon steeds verder uitlopen en in de zesde ronde lieten we het allebei lopen en dit zorgde voor een erg langzame ronde tijd. (Ronde 6 8:33).

Achter ons zagen we Leander korter komen en dit was toch het teken om nog even gas te geven, maar dit was voor mij niet meer zo makkelijk want ik zat er doorheen. De klimmetjes begonnen pijn te doen en het liep nergens meer naar. Al snel moest ik Noud laten gaan, die zich beter hervond als mij. (Ronde 7 8:13) De laatste ronde was ik de aansluiting met Noud definitief kwijt en reed de wedstrijd zo uit dat Leander in ieder geval niet meer aansloot. (Ronde 8 8:23)

Vandaag dus een 4e plaats na twee weken een 3e, meer zat er helaas niet in en volgende week weer beter zullen we maar zeggen. Yannick won vandaag zijn eerste wedstrijd na een zeer sterke en constant gereden race voor Leon! Volgende week Sevenum, waar ik altijd graag rijdt! De fotografen hadden vandaag ook weer de kou getrotseerd en de resultaten staan hier, Kristel, Theo.
 
 • 2010-11-28_Windraak_1
 • 2010-11-28_Windraak_2
 • 2010-11-28_Windraak_3
 • 2010-11-28_Windraak_4
 • 2010-11-28_Windraak_5
 • 2010-11-28_Windraak_6

Zo we zijn alweer over de helft van het seizoen, het was vandaag de 8e van in totaal 15 wedstrijden. In Weert was het vandaag te doen op en rondom de vuilnisbelt. Het weer was goed, de zon kwam af en toe door en de ondergrond was ideaal.

Om 13:20 werden we weg gefloten voor een uurtje knallen en hopelijk in een goede groep terecht komen want alleen op deze ronde is erg zwaar. Met de start vandaag iets rustiger gedaan en me in de groep laten zakken. De eerste ronde werd er nog veel posities gewisseld maar al snel zat Leon met Paul en Gijs voorop, kort gevolgd door Yannick. Hierachter zat ik in de groep met Noud, Joep, Jarno en Sjef.
 
Voorin trok Leon door en Paul en Gijs moesten laten lopen, Gijs bleef ertussen hangen en Paul kwam na een tijdje bij ons in de groep, die inmiddels uit 6 man bestond. We reden samen maar het meeste werk werd door Joep gedaan en Yannick. Ik probeerde in het begin al snel een keer weg te komen, maar op zo’n snelle ronde waar de wind toch aardig mee speelt, lukte dat echt niet. Daardoor maar besloten om me iets te sparen voor een eventuele finale.

Ronden lang bleven we samen rijden in de groep en op de korte klimmetjes werd er geprobeerd om verschillen te maken maar iedereen was aardig aan mekaar gewaagd. Joep bleef kopwerk doen, om het tempo enigszins te drukken dat we niet terug kwamen bij Gijs die alleen op de 2e plaats reed. Ondertussen was Sjef weg gevallen uit de groep en ik bleef over met Joep, Noud, Yannick en Paul.
 
Iedereen was zich aan het sparen voor de laatste ronde om dan het verschil te maken en in de laatste ronde ging het dan ook volledig los. Na het rechte stuk aan de achterzijde trok Yannick als eerste aan en kwam net tegen Joep, waardoor ze even inhielden en dat was voor mij het moment om te gaan. Samen met Yannick en Paul hadden we een klein gaatje en ik zat er goed bij gevolgd door Noud. Ik had me al voorgenomen op de laatste klim alles te geven en dit pakte ook zo uit. Met een maximale krachtsinspanning ging ik Yannick voorbij en kon zo de laatste afdaling alleen naar beneden rollen om de laatste podiumplek te bezetten!

Vandaag een erg goed gevoel over gehouden, had goede benen en ben blij dat ik na toch een zware wedstrijd op het laatst toch nog verschil kan maken met de renners die gelijkwaardig waren vandaag. Ook reed ik vandaag in de laatste ronde de snelste rondetijd van alle mountainbikers. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen en de foto’s zijn vanKristel en Theo. Volgende week is de wedstrijd in Windraak, hier heb ik nog nooit gereden en ben benieuwd wat voor ronde het zal zijn. Tot volgende week…….

 • 2010-11-21_Weert_1
 • 2010-11-21_Weert_2
 • 2010-11-21_Weert_3
 • 2010-11-21_Weert_4
 • 2010-11-21_Weert_5
 • 2010-11-21_Weert_6
 • 2010-11-21_Weert_7
 • 2010-11-21_Weert_8
Schweiberg is een van de mooiste rondes die in de wintercompetitie zit, omdat het alles omvat voor een leuke en zware wedstrijd. De ronde was omgedraaid ten opzichte van afgelopen jaar door de grote hoeveelheid regen die afgelopen dagen is gevallen. Alles was omhoog te rijden en de afdalingen waren erg glad door de wortels en de modder.

De start ging net als vorige week erg lekker en ik zat meteen op kop, gelukkig maar want achter me was een valpartij met onder andere Leon, Thom en Winand. In de eerste afdaling schoot Noud me al voorbij en hij liep gelijk wat uit. Ik wist dat het moeilijk werd vandaag om Noud bergaf te volgen want hij is toch iets technischer als mij. Ik reed nu met Yannick en al snel kwam Peter van Mil voorbij die de goede vorm van de Crocodile Trophy heeft vastgehouden. In de achtervolging zat ik dus samen met Noud en Yannick.
 
Yannick moest al redelijk snel lossen in de lange klim voor start / finish en van achteren kwam Winand terug na de valpartij. Winand en Noud reden samen bij me weg en ik zag van achteren een renner van Team Baolder komen. Eerst dacht ik dat Yannick aan ging sluiten maar het bleek Leon te zijn en we sloten samen aan bij Winand en Noud. We reden eerst samen verder, maar Noud liep al snel uit bij de afdalingen en Winand moest lossen. 
Ik reed met Leon verder, die voor niet meer kon remmen door de valpartij, maar hij had zich een beetje opgeblazen om terug te komen voorin en in de lange klim moest hij dan ook lossen. Zo reed ik dan alleen op een derde plaats, met Noud net voor me en achter me een flink gat. Het gat met Noud werd steeds iets groter,in de afdaling liep hij steeds van me weg. Ik probeerde op de lange klim nog korter te komen, maar dat lukte me niet en hij liep steeds verder uit.
 
Achter me was het rustig en voor me kon ik weinig meer winnen als ze allebei geen pech kregen. Elke ronde kreeg ik mooi mijn bidon aangereikt door mam en dit was perfect met dit vieze weer. Ik bleef constant door rijden en kon zo na een uurtje modderen tevreden over de finish rollen. Twee jaar geleden mocht ik hier ook al op het podium staan en vandaag dus weer, nu samen met winnaar Peter en Noud die 2e werd. Ben erg tevreden vandaag, de benen voelden erg goed aan en ik had weer de power die ik de laatste weken een klein beetje mis.

Na de wedstrijd zagen we eruit als zwarte pieten, want het was erg nat op het parcours maar dat maakte het wel leuk vandaag. Ik heb in ieder geval genoten! Iedereen bedankt die ondanks het natte weer toch de moeite heeft genomen om ons aan te komen moedigen of foto’s te maken. Foto’s zijn vandaag van Kristel en Theo, thanx!

Het klassement ziet er na 7 wedstrijden als volgt uit:
Leon 226
Noud 194
William 185
Yannick 160
Anton 150
 
 • 2010-11-14_Schweiberg_1
 • 2010-11-14_Schweiberg_2
 • 2010-11-14_Schweiberg_3
 • 2010-11-14_Schweiberg_4
 • 2010-11-14_Schweiberg_5
 • 2010-11-14_Schweiberg_6
 • 2010-11-14_Schweiberg_7
 • 2010-11-14_Schweiberg_8
 • 2010-11-14_Schweiberg_9

Na 10 jaar wedstrijden rijden vond ik dat het tijd was om me zelf eens goed te verwennen en wel met een nieuwe fiets. Voor het volgende seizoen en dan vooral de marathon wedstrijden heb ik me bij Peter Dahmen in Swalmen een nieuwe full suspension mountainbike besteld. Het is een Cannondale Scalpel Ultimate geworden, compleet met Sram XX 2x10 speed, Lefty voorvork, DT carbon wielen enz. Dit geheel zal een kleine 8.5 kg gaan wegen!! Het is nu nog even wachten tot januari, maar het zal het wachten waard worden!!! Hieronder alvast een foto, en voor de specs klik hier

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://williambeurskens.nl/images/2010/2010-11-20

Op een erg mooie ronde was vandaag het strijdtoneel van alweer de 6e wedstrijd in de bossen van Brunssum. Waar de ronde vorig jaar overal superglad was door de sneeuw, lag hij er nu perfect bij. De ronde is verder een echt mountainbike rondje met een zware langere klim met haarspeldbochten, enkele leuke afdalingen, kortom allesomvattend voor een pittige wedstrijd.

Ik had een erg goede start vandaag, ik reed de eerste halve ronde op kop gevolgd door een lang lint van een 30tal renners. Halverwege nam Leon over en al snel volgden Noud, Jarno, Winand en Gijs. Ik probeerde nog in hun wiel te zitten maar ze reden me te snel vandaag. Ze hadden gelijk een gaatje en in de tweede ronde kwam ik met Yannick te rijden. Maar Yannick reed vandaag erg sterk en kon alleen naar de groep voor ons rijden. Ik moest hem laten gaan, waarna ik een tijdje alleen reed.

Al snel sloten Leon en Paul aan en Gijs viel terug en zo reden we in een wat grotere groep. Ik voelde me vandaag gelukkig een stuk sterker dan vorige week en kon op de klim het verschil maken. Halverwege de wedstrijd ging ik Paul net voor de lange klim voorbij en heb een ronde vol door gereden. Dit had resultaat en ik had een gat geslagen van een 10tal seconden naar Leon, Paul en Gijs.
De drie volgende rondes bleef het gat naar Gijs ongeveer gelijk, want alleen hij kon op gepaste afstand volgen. Ik moest dus vol blijven rijden dat hij niet meer terug zou komen. Er waren gelukkig genoeg stukken waar je goed om kon kijken en ik zag hem dichter komen. In de laatste ronde moest ik letterlijk alles op alles zetten om hem toch nog voor te blijven. Gelukkig was het net genoeg om toch nog 6e te worden vandaag.
 
Niet echt tevreden vandaag, mis gewoon net dat beetje extra, maar het voelde wel al weer beter als afgelopen week in Liessel. Hopelijk volgende week weer wat beter, want dan staat Schweiberg op het programma! Vandaag weer wat punten verloren op Noud, maar de 2e plaats in het klassement blijft nog wel in zicht en ik zal er alles aan doen om weer dichter bij te komen.
Uitslag vandaag 1 Leon Crienen, 2 Yannick Smedts, 3 Noud Nijssen, 4 Winand van de Waarsenburg, 5 Jarno Messing, 6 William Beurskens, 7 Gijs Dohmen, 8 Leon Kuypers.
Vandaag waren Kristel en Theo ook weer aanwezig om foto’s te maken.
 
 • 2010-11-07_Brunssum_1
 • 2010-11-07_Brunssum_2
 • 2010-11-07_Brunssum_3
 • 2010-11-07_Brunssum_4
 • 2010-11-07_Brunssum_5
 • 2010-11-07_Brunssum_6
 • 2010-11-07_Brunssum_7
 • 2010-11-07_Brunssum_8