Op een erg mooie ronde was vandaag het strijdtoneel van alweer de 6e wedstrijd in de bossen van Brunssum. Waar de ronde vorig jaar overal superglad was door de sneeuw, lag hij er nu perfect bij. De ronde is verder een echt mountainbike rondje met een zware langere klim met haarspeldbochten, enkele leuke afdalingen, kortom allesomvattend voor een pittige wedstrijd.

Ik had een erg goede start vandaag, ik reed de eerste halve ronde op kop gevolgd door een lang lint van een 30tal renners. Halverwege nam Leon over en al snel volgden Noud, Jarno, Winand en Gijs. Ik probeerde nog in hun wiel te zitten maar ze reden me te snel vandaag. Ze hadden gelijk een gaatje en in de tweede ronde kwam ik met Yannick te rijden. Maar Yannick reed vandaag erg sterk en kon alleen naar de groep voor ons rijden. Ik moest hem laten gaan, waarna ik een tijdje alleen reed.

Al snel sloten Leon en Paul aan en Gijs viel terug en zo reden we in een wat grotere groep. Ik voelde me vandaag gelukkig een stuk sterker dan vorige week en kon op de klim het verschil maken. Halverwege de wedstrijd ging ik Paul net voor de lange klim voorbij en heb een ronde vol door gereden. Dit had resultaat en ik had een gat geslagen van een 10tal seconden naar Leon, Paul en Gijs.
De drie volgende rondes bleef het gat naar Gijs ongeveer gelijk, want alleen hij kon op gepaste afstand volgen. Ik moest dus vol blijven rijden dat hij niet meer terug zou komen. Er waren gelukkig genoeg stukken waar je goed om kon kijken en ik zag hem dichter komen. In de laatste ronde moest ik letterlijk alles op alles zetten om hem toch nog voor te blijven. Gelukkig was het net genoeg om toch nog 6e te worden vandaag.
 
Niet echt tevreden vandaag, mis gewoon net dat beetje extra, maar het voelde wel al weer beter als afgelopen week in Liessel. Hopelijk volgende week weer wat beter, want dan staat Schweiberg op het programma! Vandaag weer wat punten verloren op Noud, maar de 2e plaats in het klassement blijft nog wel in zicht en ik zal er alles aan doen om weer dichter bij te komen.
Uitslag vandaag 1 Leon Crienen, 2 Yannick Smedts, 3 Noud Nijssen, 4 Winand van de Waarsenburg, 5 Jarno Messing, 6 William Beurskens, 7 Gijs Dohmen, 8 Leon Kuypers.
Vandaag waren Kristel en Theo ook weer aanwezig om foto’s te maken.
 
  • 2010-11-07_Brunssum_1
  • 2010-11-07_Brunssum_2
  • 2010-11-07_Brunssum_3
  • 2010-11-07_Brunssum_4
  • 2010-11-07_Brunssum_5
  • 2010-11-07_Brunssum_6
  • 2010-11-07_Brunssum_7
  • 2010-11-07_Brunssum_8