Zo we zijn alweer over de helft van het seizoen, het was vandaag de 8e van in totaal 15 wedstrijden. In Weert was het vandaag te doen op en rondom de vuilnisbelt. Het weer was goed, de zon kwam af en toe door en de ondergrond was ideaal.

Om 13:20 werden we weg gefloten voor een uurtje knallen en hopelijk in een goede groep terecht komen want alleen op deze ronde is erg zwaar. Met de start vandaag iets rustiger gedaan en me in de groep laten zakken. De eerste ronde werd er nog veel posities gewisseld maar al snel zat Leon met Paul en Gijs voorop, kort gevolgd door Yannick. Hierachter zat ik in de groep met Noud, Joep, Jarno en Sjef.
 
Voorin trok Leon door en Paul en Gijs moesten laten lopen, Gijs bleef ertussen hangen en Paul kwam na een tijdje bij ons in de groep, die inmiddels uit 6 man bestond. We reden samen maar het meeste werk werd door Joep gedaan en Yannick. Ik probeerde in het begin al snel een keer weg te komen, maar op zo’n snelle ronde waar de wind toch aardig mee speelt, lukte dat echt niet. Daardoor maar besloten om me iets te sparen voor een eventuele finale.

Ronden lang bleven we samen rijden in de groep en op de korte klimmetjes werd er geprobeerd om verschillen te maken maar iedereen was aardig aan mekaar gewaagd. Joep bleef kopwerk doen, om het tempo enigszins te drukken dat we niet terug kwamen bij Gijs die alleen op de 2e plaats reed. Ondertussen was Sjef weg gevallen uit de groep en ik bleef over met Joep, Noud, Yannick en Paul.
 
Iedereen was zich aan het sparen voor de laatste ronde om dan het verschil te maken en in de laatste ronde ging het dan ook volledig los. Na het rechte stuk aan de achterzijde trok Yannick als eerste aan en kwam net tegen Joep, waardoor ze even inhielden en dat was voor mij het moment om te gaan. Samen met Yannick en Paul hadden we een klein gaatje en ik zat er goed bij gevolgd door Noud. Ik had me al voorgenomen op de laatste klim alles te geven en dit pakte ook zo uit. Met een maximale krachtsinspanning ging ik Yannick voorbij en kon zo de laatste afdaling alleen naar beneden rollen om de laatste podiumplek te bezetten!

Vandaag een erg goed gevoel over gehouden, had goede benen en ben blij dat ik na toch een zware wedstrijd op het laatst toch nog verschil kan maken met de renners die gelijkwaardig waren vandaag. Ook reed ik vandaag in de laatste ronde de snelste rondetijd van alle mountainbikers. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen en de foto’s zijn vanKristel en Theo. Volgende week is de wedstrijd in Windraak, hier heb ik nog nooit gereden en ben benieuwd wat voor ronde het zal zijn. Tot volgende week…….

  • 2010-11-21_Weert_1
  • 2010-11-21_Weert_2
  • 2010-11-21_Weert_3
  • 2010-11-21_Weert_4
  • 2010-11-21_Weert_5
  • 2010-11-21_Weert_6
  • 2010-11-21_Weert_7
  • 2010-11-21_Weert_8