Oktober

Onder weer erg goede onstandigheden stonden we aan de start in Beesel. De ronde iets korter als voorgaande jaren, nu nergens herstel momenten en continu aanzetten en korte klimmetjes. Doelstelling vandaag was proberen podium te rijden en met de snelle mannen zo lang mogelijk mee. Ook vandaag was er weer genoeg publiek en aan de aanmoedigingen kon het dus niet liggen.

Met de start was ik gelijk goed weg en ging achter Yannick en Paul het bos in. Al snel kwam Noud voorbij en ik sloot bij hem aan nadat ik Paul was gepasseerd. Tot aan de afdaling net voor de finish kon ik bij blijven maar ik moest helaas een gaatje laten door een voetje aan de grond door de zandbak. Yannick en Noud hadden nu een klein gaatje en ik probeerde nog om dit te dichten maar ik zat te rijden op mijn limiet. Halverwege de 2e ronde sloot Leon bij me aan en hij had een mindere start en begon aan zijn opmars. Ik kon een halve ronde in zijn wiel mee liften en op de plaats waar ik op Noud en Yannick een gaatje moest laten, gebeurde hetzelfde bij mij en Leon. 

Leon ging hard door op weg naar de kop van de wedstrijd en ik had het moeilijk, iets te diep gegaan in het begin en het schuim stond me op de mond. In de drie volgende rondes had ik moeite met het tempo en verloor ik veel terrein op de koplopers, zoveel dat ze uit het zicht verdwenen. Ondertussen waren Gijs en Koen dichterbij gekomen en sloten in de 5e ronde aan. Samen met Gijs steeds op kop gereden en kon nu een beetje herstellen van de zware eerste rondes.

Nadat ik met Gijs veel kopwerk deed nam Koen na 40 minuten wedstrijd en hij had het vandaag moeilijker als vorige week. Zo kon ik even herstellen in laatste positie en met nog 3 rondes te gaan reden we weg bij Koen. Gijs en ik wisselden elkaar af en in de laatste ronde kon ik op de laatste klimmetjes het verschil maken en zo als 4e over de finish komen. Ik was helemaal leeg en ben mezelf goed tegengekomen tijdens de wedstrijd. Gelukkig geef ik nooit op en kon ik zo toch nog herstellen en een 4e plaats behalen wat momenteel echt het hoogst haalbare is. Leon, Noud en Yannick staan nu al 4 weken op het podium en het verschil is nog iets te groot om te overbruggen, zeker gezien de tijdsverschillen op de finish! Volgende week zal ik natuurlijk gewoon weer vol de strijd aan gaan in Liessel. Foto’s van vandaag zijn geschoten door Kristel en Theo!
 
 • 2011-10-22_Beesel_1
 • 2011-10-22_Beesel_2
 • 2011-10-22_Beesel_3
 • 2011-10-22_Beesel_4
 • 2011-10-22_Beesel_5
 • 2011-10-22_Beesel_6

Onder weer erg goede omstandigheden mochten we vandaag op de Reulsberg in Horst opstellen voor de 3e wedstrijd van de Mulleners Vastgoed Cup. Vandaag weer op de Scalpel gestart. De ronde was veranderd tov afgelopen edities en was een stuk ingekort en enkele nieuwe lusjes. Een 20tal renners stond aan de start voor een uurtje afzien.

Vandaag had ik met de start beter opgelet als vorige week en ik ging als eerste weg. Een halve ronde reed ik op kop en daarna nam Yannick over. Ik kon even in een groep blijven rijden, maar voor me waren 4 man langzaam weg aan het rijden. Ik moest de start een beetje bekopen en viel wat terug. Yannick, Leon , Wilco en Koen reden weg en ik kwam al snel met Noud te rijden. We zagen Koen voor ons rijden en probeerden samen naar hem toe te rijden. We kwamen bij Koen maar dat kwam omdat hij pech had met zijn ketting en zo waren we met zijn drieen. Ik samen met de gebroeders Nijssen.

 

Voor ons reed Yannick en die liep steeds verder uit en achter ons was het redelijk veilig. We bleven bij elkaar rijden en deden om de beurt een ronde kopwerk. Niemand kwam weg uit het groepje en we waren vandaag aan mekaar gewaagd. Ondertussen was Wilco uitgevallen en we reden dus voor de 3e plaats. We wisten alle drie dat het op de laatste ronde aan zou komen en spaarden allemaal een beetje, althans dat idee had ik. Het publiek vond het gevecht ook leuk en dat was wel te merken aan alle aanmoedigingen.

Tot aan de laatste ronde bleven we steeds een ronde kopwerk doen per man en wisselden halverwege de ronde. Noud nam met anderhalve ronde te gaan de kop over en het tempo zakte iets terug. Ik had me ondertussen op de 2e plaats genesteld om op een eventuele aanval te kunnen reageren. Met nog een halve ronde te gaan trok Noud de lange sprint aan, ik zat gelijk in zijn wiel maar kon nergens passeren. Op de rechte stukken heb ik het nog geprobeerd maar kon er niet langs komen. Aangezien de laatste heuvels voor de finish je echt niet meer kunt inhalen was het gevecht eigenlijk al beslist. Noud kon zo dus 3e worden vandaag en ik volgde als 4 en net erachter Koen. Balen vandaag, maar podium komt weer in zicht.
 
Weer een compleet podium uit Baarlo vandaag met Leon, Yannick en Noud. Het wordt tijd dat dit een keer doorbroken wordt en komende zaterdag!! zal ik er alles aan doen in Beesel om op het podium te komen. Alle supporters bedankt vandaag en natuurlijk ook de fotografen Kristel en Theo!
 
 • 2011-10-16_Horst_1
 • 2011-10-16_Horst_2
 • 2011-10-16_Horst_3
 • 2011-10-16_Horst_4
 • 2011-10-16_Horst_5
 • 2011-10-16_Horst_6
De eerste zondag van Oktober, traditiegetrouw de opening van de wintercompetitie in Baarlo. Iets meer als 30 renners stonden vandaag aan het vertrek voor de eerste wedstrijd in de Mulleners Vastgoed Cup. De ronde was ten opzichte van afgelopen jaren iets veranderd, de snelheid was er nog meer uitgehaald en het is meer draaien en keren geworden. Door de erg goede weersomstandigheden vandaag en afgelopen weken waren er wel veel mulle stukken, die het parcours wat moeilijker maakten. Ik mag dit hele seizoen starten met het startnummer 2!
Zoals al enkele jaren ging ik ook vandaag als eerste het bos in na de start. Maar al snel op het rechte stuk erna kwamen er diverse renners voorbij. Noud en Yannick passeerden snel en ook Leon haalde me in de eerste ronde al bij. Dit ging me echter te hard en moest hen laten gaan. Zeker op de nieuwe stukken in het parcours moest ik elke keer iets toegeven. 
Ik moest het snel starten een beetje bekopen en viel in de tweede en derde ronde wat plaatsen terug tot een 8e of 9e plaats. Echter een ronde later begon ik me weer te herpakken en kon ik weer verder naar voren rijden. Dit was ook te danken aan Marcel van Loon, die van achteren een opmars maakte naar voren en ik kon met hem mee. Af en toe nam ik over en we liepen verder uit op de achtervolgers. De rondetijden werden elke ronde iets sneller bij mij en ik begon wat renners terug te pakken. Ik zat goed in mijn ritme en kon lekker de klimmetjes op knallen. 
Met nog enkele rondes te gaan viel Jeffrey voor ons terug en ook hem haalden we bij. Ik reed nog steeds met Marcel samen en de benen waren nog steeds goed. Ondertussen reden we dus voor de 4e plaats. Sebas kwam terug van achteren en en ik moest een klein gaatje laten op Marcel. Met nog 2 rondes te gaan probeerde ik nog om terug te komen maar het gat was te groot geworden en ook samen met Sebas kwam ik niet terug. Laatste rondes nog vol gereden om toch nog 4e te worden, maar het gat bleef het zelfde, ook nadat ik bij Sebas was weg gereden.
Uiteindelijk vandaag gefinisht op een 5e plaats. Flink afgezien, want het tempo lag erg hoog, 26 km/h gemiddeld. Verder was het een mooie opening van de wintercompetitie, maar het was eigenlijk meer zomercompetitie met meer dan 25 graden. Tevreden met de uitslag alhoewel een 4e plaats er misschien wel ingezeten had. Gemiddelde hartslag was 176 en een maximum van 184. Leon won net als vorig jaar de wedstrijd, gevolgd door Yannick en Noud. Thanx aan alle supporters vandaag, die door het mooie weer in grote getalen aanwezig waren. Maar ook natuurlijk alvast een bedankje aan de organisatie die de competie dit jaar weer hebben geregeld! Foto's zijn weer gemaakt door Kristel, ze heeft geprobeerd iedereen op de foto te zetten dus kijk snel op haar site of je er ook bij staat!

Dan mijn doelstellingen voor komende wintercompetitie. Ik wil mijn resultaten van afgelopen seizoen natuurlijk evenaren of verbeteren en ga dan ook weer voor een podiumplaats in het eindklassement, mits ik geen wedstrijden mis ivm werk. En ik hoop dat ik weer een stap heb gemaakt en misschien wel mee kan doen voor een overwinning, want dat is natuurlijk al jaren een doelstelling!

Omdat ik ook nog enkele weken voor het werk weg zal moeten, kan het zijn dat ik enkele wedstrijden ga missen. En met het oog op de Cape Epic 2012 denk ik dat ik beter een wedstrijd in de winter kan missen dan enkele weken voorbereiden in aanloop naar Zuid Afrika!
 
 • 2011-10-02_Baarlo_1
 • 2011-10-02_Baarlo_2
 • 2011-10-02_Baarlo_3
 • 2011-10-02_Baarlo_4
 • 2011-10-02_Baarlo_5

 Vandaag stond de tweede wedstrijd op het programma in Nederweert-Eind. Er was veel regen voorspeld en had aardig wat geregend afgelopen dagen dus besloten om op de Giant te starten. Geen vering en Rocket Ron banden erop, achteraf misschien wel een foute keuze, want het bleef de hele wedstrijd droog en de Giant liet me een beetje in de steek. En op deze ronde is vering geen overbodige luxe want het hobbelde behoorlijk.

De start ging niet echt goed bij mij, het fluitsignaal kwam onverwachts en ik moest gelijk een paar plaatsen toegeven. Ik probeerde nog met Leon terug te komen naar de kop van de wedstrijd maar mij lukte het niet. Ik reed voor de 6e plaats en sloot aan bij Koen die ook terug viel vanuit de kopgroep. Ik reed samen met hem en nog een andere renner en begon me te herpakken na de start.  
 
In de 2e ronde ging het mis op een hobbelig stuk, de ketting schoot voor van het blad af tussen de geleider en ik moest van de fiets af om het te repareren. Dit kost veel tijd en vooral veel kostbare plaatsen en ik baalde als een stekker. Gelukkig kon ik weer verder en wilde weer te snel plaatsen goed maken. Ondertussen was ik buiten de eerste 10 aan het rijden en ik zag de nummers 2 en 3 van de masters al aan komen. Ik hield even de benen stil en sloot bij hun aan om zo niet alleen alles te doen. Samen met Rick en Peter maakte ik aan aantal plaatsen goed en had ik mijn blik weer naar voren gericht.
 
Na enkele rondes met hun vond ik het genoeg geweest en versnelde ik om weer wat plaatsen goed te maken. Een amateur bleef bij mij in het wiel en ik kreeg hem er maar moeilijk af gereden. Ondertussen sloot ik weer aan bij Koen Nijssen waar ik in het begin van de wedstrijd ook even mee reed. Voor ons zagen we David Weishaupt rijden en samen met Koen sloten we bij hem aan. Met nog 2 rondes te gaan zaten we bij elkaar en het zou waarschijnlijk op een sprint aankomen. Voor mij geen probleem want meestal kan ik wel vertrouwen op mijn sprintersbenen.
En zo gebeurde het ook in de laatste rond ging David eerst de sprint aan en ik bleef bij Koen in het wiel. David blokkeerde al snel en Koen trok hard door op het lange gras stuk. Het laatste stuk voor de finish kon ik hem nog passeren in de sprint en werd uiteindelijk, net als vorige week 5e.  
 
Noud wond de wedstrijd voor Leon en Yannick en Paul werd 4e. Beetje balen van de pech aan de fiets, maar het blijft een mechanische sport en dan kunnen zo’n dingen gebeuren. Toch nog enigszins tevreden met de inhaalrace, want koppie laten hangen daar doe ik niet aan! Volgende week meer geluk hopelijk in Horst. Foto's vandaag van Kristel.
 
 • 2011-10-09_Nederweert_1
 • 2011-10-09_Nederweert_2
 • 2011-10-09_Nederweert_3
 • 2011-10-09_Nederweert_4
 • 2011-10-09_Nederweert_5