Vandaag stond de tweede wedstrijd op het programma in Nederweert-Eind. Er was veel regen voorspeld en had aardig wat geregend afgelopen dagen dus besloten om op de Giant te starten. Geen vering en Rocket Ron banden erop, achteraf misschien wel een foute keuze, want het bleef de hele wedstrijd droog en de Giant liet me een beetje in de steek. En op deze ronde is vering geen overbodige luxe want het hobbelde behoorlijk.

De start ging niet echt goed bij mij, het fluitsignaal kwam onverwachts en ik moest gelijk een paar plaatsen toegeven. Ik probeerde nog met Leon terug te komen naar de kop van de wedstrijd maar mij lukte het niet. Ik reed voor de 6e plaats en sloot aan bij Koen die ook terug viel vanuit de kopgroep. Ik reed samen met hem en nog een andere renner en begon me te herpakken na de start.  
 
In de 2e ronde ging het mis op een hobbelig stuk, de ketting schoot voor van het blad af tussen de geleider en ik moest van de fiets af om het te repareren. Dit kost veel tijd en vooral veel kostbare plaatsen en ik baalde als een stekker. Gelukkig kon ik weer verder en wilde weer te snel plaatsen goed maken. Ondertussen was ik buiten de eerste 10 aan het rijden en ik zag de nummers 2 en 3 van de masters al aan komen. Ik hield even de benen stil en sloot bij hun aan om zo niet alleen alles te doen. Samen met Rick en Peter maakte ik aan aantal plaatsen goed en had ik mijn blik weer naar voren gericht.
 
Na enkele rondes met hun vond ik het genoeg geweest en versnelde ik om weer wat plaatsen goed te maken. Een amateur bleef bij mij in het wiel en ik kreeg hem er maar moeilijk af gereden. Ondertussen sloot ik weer aan bij Koen Nijssen waar ik in het begin van de wedstrijd ook even mee reed. Voor ons zagen we David Weishaupt rijden en samen met Koen sloten we bij hem aan. Met nog 2 rondes te gaan zaten we bij elkaar en het zou waarschijnlijk op een sprint aankomen. Voor mij geen probleem want meestal kan ik wel vertrouwen op mijn sprintersbenen.
En zo gebeurde het ook in de laatste rond ging David eerst de sprint aan en ik bleef bij Koen in het wiel. David blokkeerde al snel en Koen trok hard door op het lange gras stuk. Het laatste stuk voor de finish kon ik hem nog passeren in de sprint en werd uiteindelijk, net als vorige week 5e.  
 
Noud wond de wedstrijd voor Leon en Yannick en Paul werd 4e. Beetje balen van de pech aan de fiets, maar het blijft een mechanische sport en dan kunnen zo’n dingen gebeuren. Toch nog enigszins tevreden met de inhaalrace, want koppie laten hangen daar doe ik niet aan! Volgende week meer geluk hopelijk in Horst. Foto's vandaag van Kristel.
 
  • 2011-10-09_Nederweert_1
  • 2011-10-09_Nederweert_2
  • 2011-10-09_Nederweert_3
  • 2011-10-09_Nederweert_4
  • 2011-10-09_Nederweert_5