Onder weer erg goede omstandigheden mochten we vandaag op de Reulsberg in Horst opstellen voor de 3e wedstrijd van de Mulleners Vastgoed Cup. Vandaag weer op de Scalpel gestart. De ronde was veranderd tov afgelopen edities en was een stuk ingekort en enkele nieuwe lusjes. Een 20tal renners stond aan de start voor een uurtje afzien.

Vandaag had ik met de start beter opgelet als vorige week en ik ging als eerste weg. Een halve ronde reed ik op kop en daarna nam Yannick over. Ik kon even in een groep blijven rijden, maar voor me waren 4 man langzaam weg aan het rijden. Ik moest de start een beetje bekopen en viel wat terug. Yannick, Leon , Wilco en Koen reden weg en ik kwam al snel met Noud te rijden. We zagen Koen voor ons rijden en probeerden samen naar hem toe te rijden. We kwamen bij Koen maar dat kwam omdat hij pech had met zijn ketting en zo waren we met zijn drieen. Ik samen met de gebroeders Nijssen.

 

Voor ons reed Yannick en die liep steeds verder uit en achter ons was het redelijk veilig. We bleven bij elkaar rijden en deden om de beurt een ronde kopwerk. Niemand kwam weg uit het groepje en we waren vandaag aan mekaar gewaagd. Ondertussen was Wilco uitgevallen en we reden dus voor de 3e plaats. We wisten alle drie dat het op de laatste ronde aan zou komen en spaarden allemaal een beetje, althans dat idee had ik. Het publiek vond het gevecht ook leuk en dat was wel te merken aan alle aanmoedigingen.

Tot aan de laatste ronde bleven we steeds een ronde kopwerk doen per man en wisselden halverwege de ronde. Noud nam met anderhalve ronde te gaan de kop over en het tempo zakte iets terug. Ik had me ondertussen op de 2e plaats genesteld om op een eventuele aanval te kunnen reageren. Met nog een halve ronde te gaan trok Noud de lange sprint aan, ik zat gelijk in zijn wiel maar kon nergens passeren. Op de rechte stukken heb ik het nog geprobeerd maar kon er niet langs komen. Aangezien de laatste heuvels voor de finish je echt niet meer kunt inhalen was het gevecht eigenlijk al beslist. Noud kon zo dus 3e worden vandaag en ik volgde als 4 en net erachter Koen. Balen vandaag, maar podium komt weer in zicht.
 
Weer een compleet podium uit Baarlo vandaag met Leon, Yannick en Noud. Het wordt tijd dat dit een keer doorbroken wordt en komende zaterdag!! zal ik er alles aan doen in Beesel om op het podium te komen. Alle supporters bedankt vandaag en natuurlijk ook de fotografen Kristel en Theo!
 
  • 2011-10-16_Horst_1
  • 2011-10-16_Horst_2
  • 2011-10-16_Horst_3
  • 2011-10-16_Horst_4
  • 2011-10-16_Horst_5
  • 2011-10-16_Horst_6