November

In Beegden werd ons vandaag een nieuwe ronde voorgeschoteld in de competitie. Een leuke bosronde met 2 langere en 2 korte klimmen en enkele afdalingen door het losse zand, de rest van de ronde waren snelle paadjes. Kortom een leuke nieuwkomer in deze competitie. Ik was benieuwd hoe het vandaag zou gaan, zeker omdat ik vrijdag in Baarlo behoorlijk had gestreden voor de 2e plaats. De start ging gelijk lekker en ik ging achter Noud en David aan. Echter deze twee renners zijn momenteel een beetje te sterk voor mij en ze liepen dan ook snel uit. Na enkele rondes vormde er zich een grote groep rijdend voor de derde plaats. Yannick was in de eerste rondes nog even achter Noud en David aangegaan, maar ook hij viel terug in de groep. Deze bestond verder uit Koen Nijssen, Leon Crienen, Jarno Messing en Harry Rasing

Vandaag leek het er wel op of niemand wou rijden en zeker niet op kop. In het begin nam Leon veel werk voor zijn rekening, maar na een ronde of 4 moest hij lossen in de groep. Harry en Yannick zaten in het begin aan het elastiek en ik wisselde het kopwerk veelal af met Koen.

Iets na halverwege de wedstrijd zaten we nog steeds met 5 renners bij elkaar. Er werd veel naar elkaar gekeken en het tempo zat er niet echt in vandaag, als het stil viel nam ik maar weer eens over en nam de rest van de groep op sleeptouw. Hetzelfde deed Yannick ook die zich hervonden had en ik probeerde er vooraan goed bij te blijven mocht er iemand weg springen. Zelf had ik in ieder geval niet de power om het verschil te maken vandaag. Ondertussen was het een beetje beginnen te regenen, maar met de Racing Ralph banden was dit geen probleem. En als dit alle regen is deze wintercompetitie mogen we in onze handjes klappen!

Met nog twee rondes te gaan nam Jarno opeens hard over en wou proberen een gaatje te slaan, Yannick kon volgen en ik had moeite om er aan te blijven hangen. Koen en Harry moesten een gaatje laten op dit moment. Zo ging het eigenlijk ook in de laatste ronde, bij mij was het op en ik moest de twee laten gaan. Gelukkig had ik wel genoeg voorsprong om de 5e plaats vast te houden. 

Uitslag van vandaag: David 1, Noud 2, Jarno 3, Yannick 4, William 5, Harry 6, Koen 7 en Anton 8. Achteraf kijk ik met een goed gevoel terug op vandaag en zeker deze week. Weer een goede week gehad met 6 trainingsdagen, waarvan 10 uur op de MTB en 3 uur fitness! En de resultaten een 2e en een 5e plaats waren niet verkeerd dacht ik zelf. Nog 2 weken wil ik even door trekken met trainen en daarna ben ik van 12-23 Dec weg voor het werk. Hierdoor zal ik in Blerick niet aan de start staan.

Foto’s van vandaag zijn van Kristel en Theo Gelissen

 • 2011-11-27_Beegden_1
 • 2011-11-27_Beegden_2
 • 2011-11-27_Beegden_3
 • 2011-11-27_Beegden_4
 • 2011-11-27_Beegden_5
Gisteren heeft de eerste editie plaats gevonden van de Nacht van Baarlo, oftewel de Hamburgercross. Deze wedstrijd is een wedstrijd op zich en telt niet mee voor het Mulleners Vastgoed Cup klassement. Op het voormalige autocircuit en het binnenterrein was een zeer aantrekkelijke ronde uitgezet met alle facetten die met mountainbiken te maken hebben. Zo bestond de ronde uit grasstroken, stukken asfalt, kombochten, wasbordjes, klim en drop off van de tribune, springbulten en ook een berg die meerdere keren beklommen moest worden. Kortom een ronde waaraan veel werk is besteed door de vele leden van TWC Olympia. Afgelopen weken veel getraind hier dus de ronde was me wel een beetje bekend.
 
Om 20.30 was de start voor een uur wedstrijd, omdat ik als eerste had ingeschreven stond ik op de eerste startrij en ging er ook meteen vol vandoor. Al snel lag ik op kop met Noud en Yannick en we liepen langzaam uit op de achtervolgers. We werkten samen, maar na een ronde had Yannick het moeilijk en moest hij lossen. Zo bleef ik alleen met Noud over rijdend voor de overwinning. 2 rondes ging het goed en kon ik Noud volgen, maar ik moest al vaak een klein gaatje dicht rijden na de technische passages. Nadat ik een halve ronde op kop had gereden ging Noud er vandoor op de klim bij de tribune. Noud kon hier erg knap omhoog rijden en trok gelijk door, ik moest van de fiets af en het gaatje was geslagen.
 
Met nog 45 minuten wedstrijd te gaan reed ik alleen, met Noud steeds verder voor me en achter me een jagende Wilco Verwegen en Koen Nijssen. Het duurde nog enkele rondes voordat ze bij me aansloten en zo waren we met z’n drieen bij elkaar. Wilco nam veel kopwerk voor zijn rekening en hij trok op de rechte stukken erg hard door op zijn 29er. Gelukkig kon ik zijn wiel houden, maar dat gold niet voor Koen, hij moest een kwartier voor het einde lossen.
 
Samn met Wilco reed ik zo door tot aan de laatste ronde, nu was het een beetje kijken naar elkaar, maar het tempo mocht ook niet te hard zakken, want Koen zat ook nog kort achter ons. Met nog een laatste slingerlus te gaan nam ik de kop over en trok de sprint aan. Ik heb niet meer om gekeken en alleen maar door gereden, uiteindelijk was dit dus goed voor een 2e plaats tijdens de 1e editie van de Hamburgercross. Noud won de wedstrijd en Wilco werd 3e voor Koen.
 
Na weer een flinke trainingsweek ging de wedstrijd super en ben ik ook erg blij met de eerste bloemen van deze winter. Deze waren voor Kristel die vandaag ook weer aanwezig was en wat foto’s heeft gemaakt. Na de wedstrijd was het natuurlijk genieten van een heerlijke hamburger en een lekker biertje! Kortom een gezellige en geslaagde avond daar in Baarlo……
 
 • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_1
 • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_2
 • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_3
 • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_4
 • 2011-11-25_Nacht_van_Baarlo_5

Na de wedstrijd vandaag zitten we alweer over de helft van de Mulleners Vastgoed Cup. Er zijn 7 van de 14 wedstrijden verreden en allemaal met goed weer, heerlijk zo’n zomerse wintercompetitie! Vandaag stonden we in Weert aan het vertrek op de vuilnisbelt, het weer was goed, alhoewel het wel frisjes was. Vorig jaar reed ik hier nog podium, maar dit jaar gaat het niet zo makkelijk. De kop voorin is breder geworden en zelf kom ik gewoon net iets te kort dit jaar. Dit zal de rest van het seizoen wel zo blijven aangezien de voorbereidingen voor de Cape Epic in Maart langzaam zijn begonnen. Dit houdt in dat ik in het weekend wat meer duurtrainingen ga doen en dit werkt meestal, in ieder geval bij mij, niet zo positief uit voor de wedstrijden op zondag. Maar dit is een bewuste keuze en we starten even goed elke week voor een goed resultaat en anders een intensieve training.

Vandaag was het een zware dag voor mij, vanaf de start had ik het al moeilijk, het tempo lag de eerste ronde erg hoog en ik moest al redelijk snel laten lopen in de grote kopgroep. Deze ronde is niet echt mijn favoriete, niet dat het geen leuke ronde is, maar hij is zo snel en dat is niet aan mij besteed. De eerste rondes kon ik het tempo nog een beetje hoog houden maar al snel viel ik plaatsen terug. Anton sloot bij me aan en hij had vandaag betere benen dan mij en reed ook makkelijk bij me weg. De benen wilden echt niet en op het vlakke kon ik me zelf geen pijn doen en flink tempo rijden.

Samen met een wegrenner wisselde ik steeds van positie, op de 2 korte klimmen reed ik steeds enkele meters weg en op het vlakke sloot hij makkelijk aan en reed hij op kop. Met nog 25 minuten wedstrijd te gaan sloot Pascal Evers bij me aan met Joep Dohmen. Samen met hen heb ik 2 rondes gereden en de wegrenner gelost. Het was meer een beetje aan klampen want zelf overnemen zat er niet in, daarvoor had ik te weinig power in de benen vandaag. Pascal finishte en wij moesten nog 2 rondes rijden. Deze twee rondes gingen echt nergens meer naar, Joep reed al snel weg bij mij en ik had er geen antwoord op. De laatste 2 rondes was het ploeteren en gelukkig kon ik mijn plaats nog vasthouden, want als het een ronde langer duurde dan had ik veel plaatsen verloren.
 
Uiteindelijk een 11e plaats vandaag in Weert, resultaat is niet echt wat ik wil, maar een slechte dag kan altijd een keer. Al met al een dagje om snel te vergeten. Vandaag wel op de fiets heen en terug gereden en in totaal net geen 100 km op de MTB en dat was genoeg. Komende zondag wedstrijd in Brunssum en dan weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Foto’s zijn van Kristel en Theo
 
 • 2011-11-13_Weert_1
 • 2011-11-13_Weert_2
 • 2011-11-13_Weert_3
 • 2011-11-13_Weert_4
Terwijl de rest van Nederland verscholen was door de mist mochten wij vandaag onder het genot van een lekker zonnetje de wedstrijd rijden in Brunssum. Een leuke klimronde, die dit jaar wat moeilijker was door het vele snoeiwerk op de klim,wat zorgde voor losse zand. Na weer een goede trainingsweek met 2 MTB-trainingen op de Berckt, 2 keer fitness en een duurtraining op zaterdag waren de benen niet geheel fris voor aanvang van de wedstrijd. Nu is het nog heerlijk weer om te trainen dus nog even profiteren voordat de winter echt gaat beginnen.
 
De start was niet echt geweldig bij mij ook al mocht ik op de 1e rij starten in een sterk deelnemersveld. Ik reed nog net bij de eerste 10 renners en voor me was al een kopgroep aanwezig bestaande uit David, Gijs en Noud. Ook de 2e groep liet ik gaan en was het een beetje zoeken om in mijn ritme te komen vandaag. Achteraf had ik in het begin toch iets dieper moeten gaan om net een snellere groep te vinden, maar dat was in het begin niet echt makkelijk. 
Na enkele rondes wedstrijd zat ik in een groep van 5 renners met onder andere Yannick en Koen. Ik probeerde kopwerk te doen en de groep uit te dunnen maar dat lukte nog niet echt. Nadat Yannick door trok moesten er gelukkig wel sommige lossen. Voor ons zagen we steeds 3 renners, rijdend voor plaats 4 t/m 6, Leon, Lex en Jarno. Het gat was een seconde of 10-15 en bleef steeds hetzelfde. Na enkele pogingen om het dicht te rijden probeerde Yannick ook om het te overbruggen. Yannick reed langzaam bij me weg en ik moest net een gaatje laten bij het inhalen van een achterblijver. Yannick maakte knap de oversteek 3 rondes voor het einde en ik bleef met Harry en Leander over.
 
Samen met hen reden we de laatste 3 rondes en het leek dat we het gat nog gingen dicht rijden. Zelf probeerde ik het nog maar een keer maar het lukte niet. Met ingang van de laatste ronde heb ik me op kop gezet en dit eigenlijk niet meer afgegeven. Voor me bleef het gat ongeveer gelijk en na alles wat ik ook heb geprobeerd kon ik het gat dus niet meer dicht krijgen en werd ik 8e vandaag. In ieder geval een beter gevoel aan over gehouden dan vorige week. Het was in ieder geval een spannende wedstrijd met de renners van plaats 4 tot 11 binnen 43 seconden! Dit geeft aan dat er veel renners aan elkaar zijn gewaagd en dit erg leuk is voor de competitie, je krijgt in ieder geval niets meer cadeau. Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma, de nacht van Baarlo, op circuit de Berckt en op zondag Mulleners Vastgoed Cup in Beegden.
 
Uitslag vandaag, David 1, Gijs 2, Noud 3, Yannick 4, Leon 5, Lex 6, Jarno 7, William 8. Verder weer foto’s van de trouw aanwezige fotografen Kristel en Theo.
 
 • 2010-11-20_Brunssum_1
 • 2010-11-20_Brunssum_2
 • 2010-11-20_Brunssum_3
 • 2010-11-20_Brunssum_4
 • 2010-11-20_Brunssum_5
 • 2010-11-20_Brunssum_6

Vandaag gingen we voor het eerst naar het zuiden van Limburg en wel naar Schweiberg. Op de altijd zware ronde met 2 pittige klimmen werden de punten verdeeld. Na een gezellig avondje de dag ervoor bij Rowwen Heze met Daan en Eric wist ik eigenlijk niet wat ik van de benen moest verwachten. Twee keer eerder stond ik bij deze wedstrijd op het podium en had er vandaag weer enorm zin in.

 
De start ging bij mij al compleet mis, waar ik normaal gelijk in de pedalen klik en snel weg ben, ging het nu nergens naar en zat ik midden in het deelnemersveld. Het duurde dan ook even in de eerste ronde voor ik wat plaatsen kon schuiven. Voorin waren David en Gijs al weg gevolgd door Daan en Yannick. Op gepaste afstand kon ik het wiel van Leon houden en dit leek me een goede positie.

Samen met Leon reed ik naar voren en eerst pikten we Yannick op in de 4e ronde, en direct erna gevold door Daan. Zo bleven we in de 5e ronde bij elkaar en ik probeerde om de groep uit te dunnen door op de 2e steile klim vol door te trekken. Dit lukte goed en Yannick moest een gaatje laten en nu waren we nog met 3 over. Ik zat redelijk makkelijk te rijden, moest veel geven maar had nog iets over en voelde me erg sterk vandaag.
 
De daarop volgende rondes reden we nog met drie en ondertussen was dit voor de 2e plaats, want Gijs had lek gereden. Nu kreeg ik flink moraal en trok nog maar eens door op de 2e klim. 7 rondes lang ging het allemaal perfect en was stiekem al aan het denken hoe ik het de laatste ronde Leon en Daan moeilijk ging maken. Maar helaas, in de 8e ronde merkte ik dat ik voor een langzaam leeglopende band had. Geen reservewielen en geen pompje dus ik moest door rijden/lopen naar de start. Gelukkig voor mij haalde Gijs me bij en gooide zijn pomp naar mij en kon ik bij pompen. Nu kon ik naar de start rijden en hier even met een normale pomp de voorband oppompen.
 
 
Ondertussen al heel veel plaatsen verloren en de motivatie was helemaal weg. De volgende ronde liep de band echter weer langzaam leeg en dus maar weer bij gepompt bij de start en mijn weg vervolgen. Zo kon ik uiteindelijk toch nog de wedstrijd uitrijden, maar was ondertussen wel al gedubbeld door David, die knap won en Gijs, Leon, Daan en Yannick.
 
Echt balen vandaag, ik voelde me erg sterk en had het Leon graag lastig gemaakt op deze mooie ronde. Nu moest ik uiteindelijk genoegen nemen met een 17e plaats. Door de winst van David en mijn slecht resultaat ben ik een plaatsje gezakt in het klassement naar positie 5. Helaas dus voor vandaag, volgende week weer een nieuwe kans in Weert. Verder een bedankje aan degene waarvan ik de pomp mocht lenen. Foto’s van vandaag zijn weer vanKristel en Theo. Wil je de foto’s die Kristel gemaakt heeft zonder watermerk hebben stuur haar dan een mailtje!
 
 • 2011-11-06_Schweiberg_1
 • 2011-11-06_Schweiberg_2
 • 2011-11-06_Schweiberg_3
 • 2011-11-06_Schweiberg_4