Na de wedstrijd vandaag zitten we alweer over de helft van de Mulleners Vastgoed Cup. Er zijn 7 van de 14 wedstrijden verreden en allemaal met goed weer, heerlijk zo’n zomerse wintercompetitie! Vandaag stonden we in Weert aan het vertrek op de vuilnisbelt, het weer was goed, alhoewel het wel frisjes was. Vorig jaar reed ik hier nog podium, maar dit jaar gaat het niet zo makkelijk. De kop voorin is breder geworden en zelf kom ik gewoon net iets te kort dit jaar. Dit zal de rest van het seizoen wel zo blijven aangezien de voorbereidingen voor de Cape Epic in Maart langzaam zijn begonnen. Dit houdt in dat ik in het weekend wat meer duurtrainingen ga doen en dit werkt meestal, in ieder geval bij mij, niet zo positief uit voor de wedstrijden op zondag. Maar dit is een bewuste keuze en we starten even goed elke week voor een goed resultaat en anders een intensieve training.

Vandaag was het een zware dag voor mij, vanaf de start had ik het al moeilijk, het tempo lag de eerste ronde erg hoog en ik moest al redelijk snel laten lopen in de grote kopgroep. Deze ronde is niet echt mijn favoriete, niet dat het geen leuke ronde is, maar hij is zo snel en dat is niet aan mij besteed. De eerste rondes kon ik het tempo nog een beetje hoog houden maar al snel viel ik plaatsen terug. Anton sloot bij me aan en hij had vandaag betere benen dan mij en reed ook makkelijk bij me weg. De benen wilden echt niet en op het vlakke kon ik me zelf geen pijn doen en flink tempo rijden.

Samen met een wegrenner wisselde ik steeds van positie, op de 2 korte klimmen reed ik steeds enkele meters weg en op het vlakke sloot hij makkelijk aan en reed hij op kop. Met nog 25 minuten wedstrijd te gaan sloot Pascal Evers bij me aan met Joep Dohmen. Samen met hen heb ik 2 rondes gereden en de wegrenner gelost. Het was meer een beetje aan klampen want zelf overnemen zat er niet in, daarvoor had ik te weinig power in de benen vandaag. Pascal finishte en wij moesten nog 2 rondes rijden. Deze twee rondes gingen echt nergens meer naar, Joep reed al snel weg bij mij en ik had er geen antwoord op. De laatste 2 rondes was het ploeteren en gelukkig kon ik mijn plaats nog vasthouden, want als het een ronde langer duurde dan had ik veel plaatsen verloren.
 
Uiteindelijk een 11e plaats vandaag in Weert, resultaat is niet echt wat ik wil, maar een slechte dag kan altijd een keer. Al met al een dagje om snel te vergeten. Vandaag wel op de fiets heen en terug gereden en in totaal net geen 100 km op de MTB en dat was genoeg. Komende zondag wedstrijd in Brunssum en dan weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Foto’s zijn van Kristel en Theo
 
  • 2011-11-13_Weert_1
  • 2011-11-13_Weert_2
  • 2011-11-13_Weert_3
  • 2011-11-13_Weert_4