In Beegden werd ons vandaag een nieuwe ronde voorgeschoteld in de competitie. Een leuke bosronde met 2 langere en 2 korte klimmen en enkele afdalingen door het losse zand, de rest van de ronde waren snelle paadjes. Kortom een leuke nieuwkomer in deze competitie. Ik was benieuwd hoe het vandaag zou gaan, zeker omdat ik vrijdag in Baarlo behoorlijk had gestreden voor de 2e plaats. De start ging gelijk lekker en ik ging achter Noud en David aan. Echter deze twee renners zijn momenteel een beetje te sterk voor mij en ze liepen dan ook snel uit. Na enkele rondes vormde er zich een grote groep rijdend voor de derde plaats. Yannick was in de eerste rondes nog even achter Noud en David aangegaan, maar ook hij viel terug in de groep. Deze bestond verder uit Koen Nijssen, Leon Crienen, Jarno Messing en Harry Rasing

Vandaag leek het er wel op of niemand wou rijden en zeker niet op kop. In het begin nam Leon veel werk voor zijn rekening, maar na een ronde of 4 moest hij lossen in de groep. Harry en Yannick zaten in het begin aan het elastiek en ik wisselde het kopwerk veelal af met Koen.

Iets na halverwege de wedstrijd zaten we nog steeds met 5 renners bij elkaar. Er werd veel naar elkaar gekeken en het tempo zat er niet echt in vandaag, als het stil viel nam ik maar weer eens over en nam de rest van de groep op sleeptouw. Hetzelfde deed Yannick ook die zich hervonden had en ik probeerde er vooraan goed bij te blijven mocht er iemand weg springen. Zelf had ik in ieder geval niet de power om het verschil te maken vandaag. Ondertussen was het een beetje beginnen te regenen, maar met de Racing Ralph banden was dit geen probleem. En als dit alle regen is deze wintercompetitie mogen we in onze handjes klappen!

Met nog twee rondes te gaan nam Jarno opeens hard over en wou proberen een gaatje te slaan, Yannick kon volgen en ik had moeite om er aan te blijven hangen. Koen en Harry moesten een gaatje laten op dit moment. Zo ging het eigenlijk ook in de laatste ronde, bij mij was het op en ik moest de twee laten gaan. Gelukkig had ik wel genoeg voorsprong om de 5e plaats vast te houden. 

Uitslag van vandaag: David 1, Noud 2, Jarno 3, Yannick 4, William 5, Harry 6, Koen 7 en Anton 8. Achteraf kijk ik met een goed gevoel terug op vandaag en zeker deze week. Weer een goede week gehad met 6 trainingsdagen, waarvan 10 uur op de MTB en 3 uur fitness! En de resultaten een 2e en een 5e plaats waren niet verkeerd dacht ik zelf. Nog 2 weken wil ik even door trekken met trainen en daarna ben ik van 12-23 Dec weg voor het werk. Hierdoor zal ik in Blerick niet aan de start staan.

Foto’s van vandaag zijn van Kristel en Theo Gelissen

  • 2011-11-27_Beegden_1
  • 2011-11-27_Beegden_2
  • 2011-11-27_Beegden_3
  • 2011-11-27_Beegden_4
  • 2011-11-27_Beegden_5