Januari

De ontknoping van de BEDI vochttechniek cup werd dit jaar in Sevenum gehouden rondom het meer bij de Schatberg. Een leuke ronde voor de renners en het publiek met alles erin. Enkele snelle stukken, een zwaar gedeelte over het strand, korte klimmetjes en leuke bochten! Nog een keertje heb ik me helemaal opladen voor de laatste wedstrijd en ik was gefocust op een goede uitslag. Zeker doordat de fans weer in overvloed aanwezig waren, bijna 20 familieleden en vrienden. Hartelijk bedankt voor alle aanmoedigingen vandaag en de rest van het seizoen!
 
Dan de wedstrijd, mijn start was erg goed en ik ging achter Mark Nellen het strand op en kwam dit goed door. Ik reed enkele meters achter hem en wachtte eigenlijk op Leon Crienen die bij mij aan sloot. De eerste ronde kwam ik met hun samen door en het voelde goed om een in de kopgroep te rijden! Ik kon ze nog kort volgen maar moest ze toch laten lopen.
 
Ik heb toen eigen tempo gereden en Thom Wetzels sloot een ronde later bij me aan. Bij hem kon ik ook kort volgen, maar op het strand moest ik hem echt laten lopen. Achter me reed Eric Hegger met collega Peter Nielen, die ik bijna wekelijks tegen kom in de wedstrijden. Voor het klassement moest ik 10 plaatsen voor Peter blijven dus dat werd geen probleem voor vandaag. Eric reed rustig van ons weg om Thom nog te pakken en vandaag 3e te worden.
 
Ik bleef een tijdje samen met Peter hij was de sterkere vandaag. Op zijn eigen uitgezette thuiswedstrijd beschikte hij over de beste benen en ik moest hem laten gaan. Hij liep steeds verder uit en ik kon echt niet meer terug komen. Zo eindigde ik vandaag op een 6e plaats.
 
Na de wedstrijd was de prijsuitreiking van de klassementen, met een 7e plaats voor mij. Hieronder de eerste tien van het klassement
 
1
Leon
Crienen
Baarlo
566
2
Remi
Winkel vd
Neeroeteren
438
3
Rowin
Gerven van
Panningen
392
4
Eric
Hegger
Venlo
369
5
Philipp
Gante
Landgraaf
343
6
Thom
Wetzels
Mechelen
341
7
William
Beurskens
Panningen
318
8
Peter
Nielen
Sevenum
310
9
Roy
Joore
Maasbree
309
10
Bart
Donné
Maaseik
252
 
 
Tijdens deze uitreiking heb ik samen met Joschy nog even van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze deelname aan Duchenne Heroes 2008 onder de aandacht te brengen. Dit resulteerde in een mooie volle collectebus met meer dan € 300,-. BEDANKT ALLEMAAL!! En vooral de MTB Junioren voor het mooie gebaar om jullie prijzengeld te sponsoren! Zijn er nog mensen die ons team willen sponsoren dan kunnen jullie hier geld over maken.

Verder wil ik alle fotgrafen bedanken voor de vele foto's met name Kristel, Theo Gelissen en Joop van Dinther.
 
  • 2008-01-27_Sevenum_1
  • 2008-01-27_Sevenum_2
  • 2008-01-27_Sevenum_3
  • 2008-01-27_Sevenum_4
  • 2008-01-27_Sevenum_5

Vandaag was de wedstrijd in Asten, een pittige ronde door het bos en met een klein stukje asfalt. Dit jaar gelukkig wind uit over het asfalt, want vorig jaar was het vol tegenwind en stierf ik hier elke ronde! De motivatie is de laatste weken niet meer veel, heb weinig zin meer om te trainen en ben wel aan rust toe. Voor de wedstrijden kan ik me echter wel altijd goed opladen en ik stond dan ook fit aan de start. 

De start ging goed over het asfalt en ik ging achter Thom Wetzels (net niet te zien op de foto) als 2e het bos in. De eerste ronde bleef ik achter Thom rijden en bij het ingaan van de tweede ronde kwamen Leon Crienen en Rene Wilbers me voorbij, ik kon deze helaas niet bijhouden en ik reed alleen voor de 4e plaats. De benen voelden goed aan maar wist dat ik het alleen rijden geen wedstrijd vol hield. Daarom heb ik me iets terug laten zakken en Leon Daniëls, Rowin van Gerven en Peter Nielen sloten bij me aan.

In de ronde zat een klimmetje waar je van de fiets moest, dit ging bij mij lekker en hier hadden er meerdere moeite. Rowin schoof vol onderuit en viel op zijn rug waar hij al enkele weken mee zit, hij schreeuwde het uit van de pijn! Ik moest van de fiets af en hierbij stootte ik mijn kuit tegen mijn pedaal. Dit voelde ik wel even maar heb er tijdens de wedstrijd weinig last van gehad, dat kwam pas na de wedstrijd.
 
Zo bleven we dus met z’n drieën over. Peter die vandaag zijn dag niet had, had het erg moeilijk met zijn fiets onder controle houden. Hij maakte verschillende keren een schuivertje en op het loopstuk lag hem ook niet echt. Leon kon hier beter mee overweg en hij reed erg makkelijk.
 
Halverwege de wedstrijd kwam ik op kop rijden en bij het klimmetje heb ik geprobeerd een gat te slaan, dit lukt maar ze liepen ook weer snel in. Toen ik in derde positie reed versnelde Leon en deze hebben we niet meer terug gezien. Ik bleef dus alleen over met ‘blij dat ik glij’ Peter. Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakt hij weer een schuiver en hij vloekte heel Asten wakker! Dit was voor mij het teken om te versnellen en toen heb ik een gaatje geslagen en dat bleek genoeg te zijn om voor hem te eindigen. Een 5e plaats dus vandaag waar ik tevreden mee ben. Foto’s van vandaag zijn van Theo Gelissen en Kristel.
 
Volgende week gelukkig voor mij de laatste wedstrijd van het winterseizoen en wel in Sevenum.
 
  • 2008-01-21_Asten_1
  • 2008-01-21_Asten_2
  • 2008-01-21_Asten_3

225 uur op de Mountainbike
193 uur op de Wegfiets
27 uur Fitness
28 uur op de Hometrainer / Tacx

473 totaal trainingsuren
9 uur per week gemiddeld
11 uur per week gemiddeld tot en met de Transalp
7 uur gemiddeld laatste deel van het jaar
35 uur in 8 dagen tijdens de Transalp
 
17 XC wedstrijden in de wintercompetitie
3 Streetraces
3 Beneluxcup wedstrijden
2 Bergrace off the road
7 enkeldaagse marathons
1 meerdaagse
3 trainingswedstrijden op de baan
 
43 wedstrijd dagen in 2007
4 DNF, toevallig 3 keer bij Beneluxcup
 
12.000 kilometers
1.350 marathon wedstrijd kilometers
 
1 podiumplaats in Sevenum
12 plekken bij de eerste 10
Rondom en door manege de Vosberg was alweer de 15e wedstrijd van Bedi Cup. Voor mij dus een thuiswedstrijd, maar ik heb het hier altijd moeilijk.
 
Na de start ging ik net na de eerste 5 het veld in en moest ze vrij snel laten lopen. In de eerste paar rondes kwamen Peter Nielen, Philipp Gante en Rowin van Gerven me alledrie voorbij en ik kon ze alledrie niet volgen. Ik kwam daarom alleen met Leon Daniels en Frank Lamber te rijden.
  
Samen met Leon die me maar weer eens op sleeptouw nam reden we naar Rowin toe. Ik had veel moeite om bij hun in het wiel te blijven en ik bungelde er maar ook wat achteraan. De laatste rondes kwam ik alleen te rijden met Rowin en in de sprint heb ik hem verslagen. Gelukkig vandaag wel een breed pad en uitloopstrook om af te sprinten en zo werd ik vandaag op een veilige manier 8e.
 
Volgende week Asten en de week erna Sevenum. Nog 2 weken en dan zit het winterseizoen er al weer op, niet dat ik dat erg vind want de motivatie is een beetje weg! Ik sta momenteel 7e in het klassement, met voor me Philipp Gante die ik niet meer in kan halen en achter met Peter Nielen en Roy Joore met maar enkele punten achterstand
 
  • 2008-01-14_Panningen_1
  • 2008-01-14_Panningen_2
Na vorig jaar een meerdaagse te hebben gereden en wel de Transalp word het dit jaar tijd voor eens een nieuwe uitdaging. Ik ga in september 7 dagen deelnemen aan de Duchenne Heroes 2008. Een toch van Luxemburg naar Amsterdam met de mountainbike in 7 dagen, met maar een doel en dat is geld ophalen voor de spierziekte Duchenne.
 
Samen met wedstrijdrijders Daan Bongers, Frank Lamber en Joschy Rausch en nog 8 andere bikers uit het hele land vormen we een team! We moeten samen €30.000 euro bij elkaar zien te krijgen door middel van sponsoring.
 
In de komende weken komt alle informatie op de website te staan. Alle info over het team, wat de mogelijkheden zijn om te sponsoren enz. Hou de site dus in de gaten
 
Voor meer info kun je alvast kijken op de site van Duchenne Heroes.