Vandaag was de wedstrijd in Asten, een pittige ronde door het bos en met een klein stukje asfalt. Dit jaar gelukkig wind uit over het asfalt, want vorig jaar was het vol tegenwind en stierf ik hier elke ronde! De motivatie is de laatste weken niet meer veel, heb weinig zin meer om te trainen en ben wel aan rust toe. Voor de wedstrijden kan ik me echter wel altijd goed opladen en ik stond dan ook fit aan de start. 

De start ging goed over het asfalt en ik ging achter Thom Wetzels (net niet te zien op de foto) als 2e het bos in. De eerste ronde bleef ik achter Thom rijden en bij het ingaan van de tweede ronde kwamen Leon Crienen en Rene Wilbers me voorbij, ik kon deze helaas niet bijhouden en ik reed alleen voor de 4e plaats. De benen voelden goed aan maar wist dat ik het alleen rijden geen wedstrijd vol hield. Daarom heb ik me iets terug laten zakken en Leon Daniëls, Rowin van Gerven en Peter Nielen sloten bij me aan.

In de ronde zat een klimmetje waar je van de fiets moest, dit ging bij mij lekker en hier hadden er meerdere moeite. Rowin schoof vol onderuit en viel op zijn rug waar hij al enkele weken mee zit, hij schreeuwde het uit van de pijn! Ik moest van de fiets af en hierbij stootte ik mijn kuit tegen mijn pedaal. Dit voelde ik wel even maar heb er tijdens de wedstrijd weinig last van gehad, dat kwam pas na de wedstrijd.
 
Zo bleven we dus met z’n drieën over. Peter die vandaag zijn dag niet had, had het erg moeilijk met zijn fiets onder controle houden. Hij maakte verschillende keren een schuivertje en op het loopstuk lag hem ook niet echt. Leon kon hier beter mee overweg en hij reed erg makkelijk.
 
Halverwege de wedstrijd kwam ik op kop rijden en bij het klimmetje heb ik geprobeerd een gat te slaan, dit lukt maar ze liepen ook weer snel in. Toen ik in derde positie reed versnelde Leon en deze hebben we niet meer terug gezien. Ik bleef dus alleen over met ‘blij dat ik glij’ Peter. Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakt hij weer een schuiver en hij vloekte heel Asten wakker! Dit was voor mij het teken om te versnellen en toen heb ik een gaatje geslagen en dat bleek genoeg te zijn om voor hem te eindigen. Een 5e plaats dus vandaag waar ik tevreden mee ben. Foto’s van vandaag zijn van Theo Gelissen en Kristel.
 
Volgende week gelukkig voor mij de laatste wedstrijd van het winterseizoen en wel in Sevenum.
 
  • 2008-01-21_Asten_1
  • 2008-01-21_Asten_2
  • 2008-01-21_Asten_3