Gisteren stond voor mij de 2e wedstrijd van de Beneluxcup op het programma. In Apeldoorn was het te doen, een wedstrijd waar ik met slechte gevoelens op terug kijk. De vorige 3 edities was ik echt ontevreden over de resultaten, 2x DNF door valpartijen (waarvan een met ziekenhuisbezoek) en vorig jaar een slechte dag. Gelukkig ging deze editie wat beter. Samen met Daan en Roy naar Apeldoorn gereisd op een mooie en toch wel zonnige dag.
 
Ik mocht na de dubbele punten van vorige week gelukkig op de 4e rij opstellen en dat scheelde een hoop. Kon zo in de middenmoot op het gras rijden en ook het bos induiken. De start ging wel lekker en ik zat lekker in mijn ritme. De eerste ronde ging na wat opstoppingen wel goed en ik kon volgen bij een groepje. Ik reed vandaag weer op mijn lichtgewicht bakkie met vaste vork en Furious Fred. Dit was een goed keuze en ik kon overal goed rijden, het parcours lag er namelijk erg goed bij. Foto is van Jean Biermans, thanx!
 
De tweede ronde kwam ik bij Noud Nijssen uit en kon hem kort volgen. Daarna reed ik hem voorbij en was ik op zoek naar de volgende voor me. Ik kon goed merken dat ik de power nog niet heb die ik normaal heb. De korte felle klimmetje bergop gingen niet van harte vandaag, waar ik als ik goed in vorm ben vaker het verschil kan maken. Na 2 rondes kreeg ik de bidon van Joschy aangereikt en kon weer vol door rijden.
 
De laatste ronde reed ik weg bij het groepje waar ik in zat en ging op zoek naar de volgende groep, ik bleef echter bijna de hele ronde alleen zitten en zag een grote groep voor me op 20 seconden. Ik kwam er niet dichter bij en achter me bleef het ook hetzelfde. Zo kon ik rustig finishen op een 48e plaats. Rondetijden van vandaag waren ongeveer hetzelfde als vorige week, eerste ronde erg langzaam door de opstoppingen en daarna elke ronde sneller: 21:14 20:30 20:25.
 
Kortom eindelijk eens met een goed gevoel, geen blessure of schaafwonden naar huis vanuit Apeldoorn! Komende donderdag ga ik als het goed is nog een marathon rijden in Waimes, België.
 
  • 2009-05-16_Apeldoorn_1