Voor mij stond zaterdag de eerste Cross Country wedstrijd van het zomerseizoen op het programma. In het Belgische Averbode werd het Benelux kampioenschap verreden op een snelle en vlakke ronde, maar wel een erg zware door de vele losse zand en heel veel hobbels. Samen met Daan en Ella die kant op gegaan.
Ik had gekozen om met mijn snelle bike te starten zonder vering en met Furious Fred, achteraf een goed keuze. Omdat ik nog geen wedstrijd had gereden mocht ik op 3 na laatste opstellen van de 120 deelnemers . Gelukkig kon ik tijdens de start wat goed maken, maar al snel stond alles stil en was er bij elk bochtje een opstopping. Inhalen ging bijna niet dus deze ronde ging erg rustig. Bij het gedeelte met de vele losse zand was eigenlijk alles lopen zo veel opstoppingen waren er.

Na een ronde, nadat als ik 61e door kwam, kwam ik samen met William Bouwmeester te rijden, en hij reed een lekker tempo. Samen met hem kon ik langzaam wat naar voren rijden en elke ronde wat plaatsen goed maken. De tweede ronde moest ik erg diep gaan en had toch wel wat moeite met het hoge tempo. Een stuk voor me zag ik Noud Nijssen rijden en dit was een beetje mijn richtpunt.

Bij het ingaan van de derde ronde kreeg ik een bidon aangereikt van de ervaren verzorger Dhr. Wil Nijssen. Dit was wel nodig want de eerste bidon was helemaal leeg van het stof happen. Ik begon steeds lekkerder te rijden voor mijn gevoel wat ook wel zichtbaar was aan mijn rondetijden, 17:23 16:23 16:09 16:04. Ik zat nog steeds samen met William Bouwmeester en het was elke keer iemand anders op kop. Ik kwam bij Noud in het wiel maar op de zandstrook liep hij weer uit en moest hem weer kort laten gaan. Ik begon wel last van de rug te krijgen, zo veel hobbels dat liep echt niet lekker.
 
Bij het ingaan van de laatste rond kwam ik terug in het wiel van Noud en nu was het erop en erover. Ik liep snel uit met nog steeds William in mijn wiel. Hij had echter nog wat over en reed een erg snelle laatste ronde, ik kon redelijk volgen en nog enkele renners inhalen maar ik kreeg hem niet meer terug en zo werd ik 49e vandaag. Ben tevreden met mijn eerste XC wedstrijd, constant gereden en gekwalificeerd voor het NK in Margraten. Volgende week weer een Beneluxcup en wel in Apeldoorn, niet mijn ronde maar we zullen zien hoe het gaat.
 
  • 2009-05-09_Averbode_1
  • 2009-05-09_Averbode_2
  • 2009-05-09_Averbode_3
  • 2009-05-09_Averbode_4
  • 2009-05-09_Averbode_5