Afgelopen weekend stond de altijd mooi Saarschleifen Bike Marathon op het programma. Een perfect georganiseerde, schitterende rit over 103 km met 2400 hoogtemeters. Deze keer zijn we met 5 man, Anton, Erdinger Lex, Mark, Roy en ikzelf, op zaterdag vertrokken met de caravan van de vader van Roy. Eenmaal aangekomen daar hebben we de caravan op het terrein van de organisatie neergezet met de tentjes en daarna de nummers opgehaald. Ook hebben we het laatste gedeelte van het parcours nog even verkend en genoten van het mooie uitzicht over de Saar! Daarna lekker pasta eten en de BBQ aangezet, het was gelukkig nog redelijk mooi weer, maar dat zou wel veranderen in de loop van de nacht.

Na een goede nachtrust, met veel regen, hebben we ontbeten en daarna het startvak in. Om 9.30 werden we losgelaten en ik zat meteen goed voorin. De eerste km zat ik in de eerste groep maar die moest ik snel laten lopen en ik kwam in de tweede groep terecht. Het eerste gedeelte is wat vlakker en het was dan ook fijn om in een groep te rijden. Maar dit had ook nadelen, door de regenval van de nacht ervoor was het parcours erg modderig en had je veel last van opspattend water / modder. We zagen er al snel uit als mijnwerkers. 

De benen voelden niet verkeerd aan en het ging lekker. Op de klimmen kon ik redelijk tempo rijden, maar nog altijd niet zo als ik graag zou willen. Heb dit jaar nog niet de power die ik graag zou willen hebben. In de eerste ronde zat een extra lus met een pittige beklimming en een erg mooie afdaling, de Sparkassetrail. Hier was ik iets te enthousiast en maakt ik even contact met de grond, gelukkig niets aan de hand en weer gelijk verder. Onder aan de klim stond Mark en hij liet weten dat ik rond een 40e plaats aan het rijden was, niet verkeerd dus. Tijdens een van de volgende klimmen zag ik Anton even kort, hij zat net achter onze groep maar kon nog net niet aansluiten.

Na 38 km kwam begon een techniksection en hier ging ik voor in de groep zitten om zo weinig mogelijk last te hebben van voorgangers. De technische stukken gingen erg lekker vandaag en ik liep uit van de groep. Bij de brug stond Mark klaar met een nieuwe bidon en dat scheelde dus weer een stop! De Bitburger Steige die hierna volgde ging in de eerste ronde goed en kwam makkelijk fietsend boven. Het gedeelte daarna hadden we de dag ervoor al verkend en ik haalde hier nog enkele renners in. Ik voelde me nog fris en had zin in de tweede ronde. Het zonnetje scheen een enkele keer in de eerste ronde, maar het weer werd slechter en het begon iets te regenen.
 
Helaas zat ik in het snelle gedeelte na de start alleen en heb ik bewust me iets laten zakken. Daarna kon ik in de groep rijden, waar Anton enkele kilometers later ook bij aansloot. Anton die op de vlakke stukken erg hard rijdt, nam de kop over en begon de groep langzaam uit te dunnen. Dit voelde ik wel in de benen, maar ik kon wel nog als enige volgen. In de eerstvolgende technische zone liep ik wat uit van Anton, maar ik de daaropvolgende klim sloot hij weer erg makkelijk aan.
 
Zo ging dat elke keer op nieuw, ik liep enkele meters uit, maar op het vlakke stuk erna of in de klim sloot Anton weer aan. Op ongeveer 12 km voor de finish kwamen de technische stukken die elkaar snel opvolgden en hier ben ik er vandoor gegaan. De gladde ondergrond maakte het best technisch, maar met de Rocket Ron banden was dit geen probleem. De laatste kilometers moest de zware klim nog gedaan worden, hier moest ik net als iedereen lopen, want het was helemaal kapot gereden.
 
De laatste kilometers waren nog pittig maar ik hield het tempo hoog genoeg dat Anton net niet meer terug kon komen. Na 5:01:51 uur finishte ik op een 27e plaats, Anton volgde op 37 seconden en werd na een zeer sterk gereden wedstrijd 28! Ik voel de hete adem van hem al in mijn nek dat hij me komende weken een keer gaat kloppen. Roy werd 52e na 5:21 met een lekke band en Lex werd 67 in 5:28.
 
Na ons opgefrist te hebben en de fiets een verdiende afspuitbeurt te hebben gegeven zijn we nog wat pasta gaan eten en daarna terug naar Limburg! Het was een heerlijk en gezellig weekendje, volgend jaar weer! Als laatste nog een bedankje aan Mark voor het weekend!
 
  • 2010-05-31_Saarschleifen_1
  • 2010-05-31_Saarschleifen_2
  • 2010-05-31_Saarschleifen_3