Vandaag was de bergrace wedstrijd in Oss op het motorcrosscircuit. Deze ronde is voor mij bekend, aangezien ik er al enkele keren heb gereden, als laatste tijdens het NK in 2008. Het is een pittige ronde met veel op en af over de crossbaan en achter in het bos, technisch is hij niet moeilijk.

Roy en Anton waren er vandaag niet bij dus samen met Kristel naar Oss gereden om om 9.30 te starten over de wedstrijd over 150 minuten. Na een ronde verkend te hebben met Joep en Gijs Dohmen stond ik redelijk vooraan bij de start. Ik besloot om niet te gek te starten en een constante wedstrijd te rijden.

De start ging goed en ik kon enkele plaatsen naar voren schuiven en probeerde mijn positie te behouden. In de eerste ronde kwamen er nog verschillende renners van achter voorbij maar ik haalde ook wat langzame renners in. De ronde was pittig, de klimmetjes volgden elkaar snel op, maar het ging niet verkeerd, de benen voelden goed aan. Daar was ik al lang blij om, want vorige week in Vaals was het niet veel.
Al snel kwam ik te rijden in een groep met onder andere Stijn Boek. Verder nog enkele andere renners en er werd lekker doorgereden. Ronden lang reden we samen en pikten af en toe een renner op. De samenwerking was goed, allebei deden we kopwerk en het ging lekker. Na ruim 1.5 uur kreeg ik een nieuwe bidon aangereikt door de vader van Gijs en Joep en kon ik het laatste uur nog proberen wat renners te pakken.

Het liep nog steeds lekker in de laatste rondes en met nog 1.5 ronde te gaan probeerde ik weg te rijden bij Stijn en naar Juul van Loon te rijden die al een tijdje net voor ons reed. Dit lukte me aardig maar net op het moment dat ik bij Juul aansloot ging hij ervandoor. Ik probeerde nog terug te komen maar helaas hij liep verder weg bij mij. Hierdoor was ik wel uitgelopen bij Stijn en kon ik zo de laatste ronde wat gas terug nemen mijn positie behouden.
Zo rolde ik als 36e over de finish na 2 uur en 40 minuten. Erg tevreden over de rit van vandaag, zeer constant gereden want de rondetijden waren binnen 30 seconden. De laatste ronde niet meegerekend nadat ik wat gas terug heb genomen zelfs binnen 20 seconden. Verdere gegevens van vandaag HR gem 170 HR max 180, 50 KM 925 HM. Dus het was een goede dag, kan er tevreden op terug kijken. Kristel was er vandaag ook bij om foto’s te maken en de resultaten volgen nog. . . .
Komende donderdag staat de marathon van Waimes op het programma, en daarna genieten van een weekje vakantie op Lanzarote!