Gisteren was de mooiste en ook zwaarste rit van het seizoen. Rondom Malmedy stonden 115 zware, technische maar vooral schitterende kilometers op het programma met 2900 hoogtemeters. Samen met Anton vertrokken en voor de start nog even de startklim opgereden om alvast op te warmen. Ik had me de laatste weken goed voorbereid want ik wou hier graag goed rijden en mijn tijd van vorig jaar (6.51) verbeteren.
 
De startklim ging lekker, de hartslag vloog gelijk omhoog maar het voelde niet verkeerd aan. Al snel kwam ik in een groepje te rijden met onder andere Anton en Lucien Vollenberg. We reden fijn samen totdat we heel kort fout reden, ik remde net op tijd en kon snel mijn weg weer vervolgen. De klim die erna kwam was een echte klim voor mij, wat korter maar wel steiler. Hier kwam ik goed omhoog en toen ik bovenaan omkeek zat er niemand meer in mijn wiel. Dus flink doorgereden op zoek naar de volgende. Bij de eerste tijdmeting lag ik op een 59e plaats.
 
In het eerste gedeelte volgden de korte klimmen elkaar in een vlug tempo op. Het parcours was erg mooi, schitterende klimmen en vooral ook afdalingen. Na 2 uurtjes kwam ik samen te rijden met Hugo Koggel, waar ik in Saarschleifen ook even mee heb samen gereden. We reden goed samen met nog enkele andere renners en mijn positie bleef hetzelfde. Op het stuk op de hoge venen was dat perfect om toch het tempo hoog te houden en af en toe uit de wind te zitten.
 
Bij de verzorgingen pakte ik elke keer een beker drinken en een enkele keer een banaan, behalve halverwege de wedstrijd heb ik de bidons gevuld en me even vol gegeten. Bij de tijdmeting halverwege was ik alweer wat plaatsen opgeschoven en lag nu op een 50 plaats. Daarna weer gelijk door op de hoge venen. Het lag er niet verkeerd bij, het was minder modderig dan ik had verwacht en alles was ook goed te rijden.
 
Ik wist dat het laatste gedeelte van de rit nog erg zwaar zou worden dus het middenstuk heb ik iets behouden gereden. Tjeerd Govaert kwam hier van achteren terug na een aantal lekke banden en ik probeerde fijn in zijn wiel mee te gaan. Dit kon ik een tijdje vol houden maar hij reed me toch iets te hard dat ik hem moest laten lopen.
 
De laaste 30 km van de marathon zaten er aan te komen, en dit zijn niet de makkelijkste. Echter de benen voelden nog erg goed aan en ik kon merken dat ik steeds mensen aan het inhalen was. Hugo die een kort stukje voor me reed kon ik weer bij komen en ik reed nu definitief van hem weg. De klimmen liepen nog steeds erg lekker en ik kon hier veel mensen oprapen.
 
Bij de laatste klim kwam Lucien terug en hij reed iets van me weg, echter ik had nog iets over en zo kon ik hem toch weer terug pakken en hem voor blijven. Het laatste gedeelte was bergaf richting Malmedy en ik moest het laatste gedeelte nog sprinten om Belg nog net voor te blijven. Na 5 uur 55 minuten en 30 seconden kwam ik binnen op een 35e plaats.
 
Super tevreden vandaag, benen waren erg goed en ik heb genoten van de mooie marathon. Bijna een uur van mijn tijd van vorig jaar afgereden dus dat was niet verkeerd. Dit is een goed voorbeeld waarom mountainbiken en vooral marathons rijden leuk maakt. Anton reed meer dan een uur van zijn tijd van vorig jaar af en was ook tevreden. Na een heelrijke broodje worst konden we tevreden huiswaarts!