Juni

Onder zomerse omstandigheden werd gisteren de Streetrace in Baarlo verreden. Een gedeelte van het parcours was gewijzigd tov vorig jaar, hierdoor was er een grasveld bij gekomen en een trailer extra. De droogte van afgelopen tijd zorgde ervoor dat het erg stoffig was. Ik had er zin in maar ik wist van tevoren dat ik het zwaar ging krijgen, ben het interval in een uurtje wedstrijd niet meer gewend na al die marathons. Maar dat maakte niets uit, gewoon een uur nergens aan denken en knallen.

Ik mocht op de eerste opstellen maar ik draaide net na de eerste 10 het gras op. Er werd gelijk vol doorgetrokken en ik had moeite om de snelle start te verwerken. Het was een grote stofwolk de eerste ronde. Al snel kwam ik met Leon Crienen te rijden, maar zijn tempo lag net iets te hoog en hij liep langzaam van me weg. Ik zat alleen en probeerde het gat zo klein mogelijk te houden. De aanmoedigingen door het vele publiek deden me goed zeker als je dwars door het cafe rijdt! 

Ik kwam samen te rijden met Paul Boonen en Jorrit de Haas, we reden allemaal een tijdje op kop, maar Jorrit liep toch wat weg van ons. Ik had het zwaar en kon Paul met moeite volgen zeker op de rechte stukken, maar nadat hij was gevallen kon ik weer makkelijker mee. Jorrit reed net voor ons toen Paul lek reed en ik kwam dus alleen te zitten. Ik heb nog een x vol aangezet om terug te komen bij Jorrit en dat lukte ook.
 
Ik werd onderweg nog goed verzorgd door Mark, die bijna elke ronde met een bidon klaar stond. Normaal red ik het wel met een bidon, maar gister was ik echt blij met het extra water want het was erg heet. Samen met Jorrit reed ik dus voor een 14e plaats, we probeerden het allebei kort maar het zou aankomen op de laatste ronde. We waren de laatste in wedstrijd want achter ons finishte winnaar Sjef Klerken al. We konden dus rustig rijden en elkaar in de gaten houden. Ik reed rustig op kop en die heb ik eigenlijk niet meer afgegeven, het laatste gedeelte was het wel alles op alles zetten om hem voor te blijven maar dat lukte gelukkig.
 
14e dus vandaag en met een tevreden gevoel naar huis. Het was weer een erg leuke en gezellige wedstrijd in Baarlo en TWC Olympia had er weer alles aan gedaan om het de renners en publiek naar de zin te maken! Foto’s zijn van Kristel en staan inmiddels ook online!
 
  • 2010-06-24_Baarlo_1
  • 2010-06-24_Baarlo_2
  • 2010-06-24_Baarlo_3
  • 2010-06-24_Baarlo_4
  • 2010-06-24_Baarlo_5
  • 2010-06-24_Baarlo_6
Gisteren was de mooiste en ook zwaarste rit van het seizoen. Rondom Malmedy stonden 115 zware, technische maar vooral schitterende kilometers op het programma met 2900 hoogtemeters. Samen met Anton vertrokken en voor de start nog even de startklim opgereden om alvast op te warmen. Ik had me de laatste weken goed voorbereid want ik wou hier graag goed rijden en mijn tijd van vorig jaar (6.51) verbeteren.
 
De startklim ging lekker, de hartslag vloog gelijk omhoog maar het voelde niet verkeerd aan. Al snel kwam ik in een groepje te rijden met onder andere Anton en Lucien Vollenberg. We reden fijn samen totdat we heel kort fout reden, ik remde net op tijd en kon snel mijn weg weer vervolgen. De klim die erna kwam was een echte klim voor mij, wat korter maar wel steiler. Hier kwam ik goed omhoog en toen ik bovenaan omkeek zat er niemand meer in mijn wiel. Dus flink doorgereden op zoek naar de volgende. Bij de eerste tijdmeting lag ik op een 59e plaats.
 
In het eerste gedeelte volgden de korte klimmen elkaar in een vlug tempo op. Het parcours was erg mooi, schitterende klimmen en vooral ook afdalingen. Na 2 uurtjes kwam ik samen te rijden met Hugo Koggel, waar ik in Saarschleifen ook even mee heb samen gereden. We reden goed samen met nog enkele andere renners en mijn positie bleef hetzelfde. Op het stuk op de hoge venen was dat perfect om toch het tempo hoog te houden en af en toe uit de wind te zitten.
 
Bij de verzorgingen pakte ik elke keer een beker drinken en een enkele keer een banaan, behalve halverwege de wedstrijd heb ik de bidons gevuld en me even vol gegeten. Bij de tijdmeting halverwege was ik alweer wat plaatsen opgeschoven en lag nu op een 50 plaats. Daarna weer gelijk door op de hoge venen. Het lag er niet verkeerd bij, het was minder modderig dan ik had verwacht en alles was ook goed te rijden.
 
Ik wist dat het laatste gedeelte van de rit nog erg zwaar zou worden dus het middenstuk heb ik iets behouden gereden. Tjeerd Govaert kwam hier van achteren terug na een aantal lekke banden en ik probeerde fijn in zijn wiel mee te gaan. Dit kon ik een tijdje vol houden maar hij reed me toch iets te hard dat ik hem moest laten lopen.
 
De laaste 30 km van de marathon zaten er aan te komen, en dit zijn niet de makkelijkste. Echter de benen voelden nog erg goed aan en ik kon merken dat ik steeds mensen aan het inhalen was. Hugo die een kort stukje voor me reed kon ik weer bij komen en ik reed nu definitief van hem weg. De klimmen liepen nog steeds erg lekker en ik kon hier veel mensen oprapen.
 
Bij de laatste klim kwam Lucien terug en hij reed iets van me weg, echter ik had nog iets over en zo kon ik hem toch weer terug pakken en hem voor blijven. Het laatste gedeelte was bergaf richting Malmedy en ik moest het laatste gedeelte nog sprinten om Belg nog net voor te blijven. Na 5 uur 55 minuten en 30 seconden kwam ik binnen op een 35e plaats.
 
Super tevreden vandaag, benen waren erg goed en ik heb genoten van de mooie marathon. Bijna een uur van mijn tijd van vorig jaar afgereden dus dat was niet verkeerd. Dit is een goed voorbeeld waarom mountainbiken en vooral marathons rijden leuk maakt. Anton reed meer dan een uur van zijn tijd van vorig jaar af en was ook tevreden. Na een heelrijke broodje worst konden we tevreden huiswaarts!