Afgelopen zondag was in Venlo de Berden Voorjaarsloop, een wedstrijd van 7.5 of 15 km. Ideale voorbereiding voor de Venloop en ik had gekozen voor de 15 km, die uit 2 rondes bestond. Het weertje was niet bepaald goed, de hele dag regenachtig, maar voor te lopen niet verkeerd. Na het nummer te hebben opgehaald en wat te hebben warm gelopen zijn we naar de start gegaan. Om 12.15 uur werd er dan gestart en ik had van tevoren in gedachten om rond de 1:05 te lopen, wat natuurlijk een beetje gissen was aangezien ik nog geen lange afstanden op wedstrijdtempo heb gelopen. Anton was er vandaag ook bij en met hem heb ik de eerste kilometers gelopen, maar hij ging me net iets te snel en hij liep net een groepje voor me. De eerste 5 kilometer ging in 21:13 en ik had een lekker tempo te pakken. Na het 5 kilometerpunt sloot Sabine Zelen bij me aan, ze was de eerste vrouw en ik kon haar redelijk goed volgen. Het tempo lag nu ook wat hoger en de tweede 5 kilometer liep ik in 20:33. Bij de doorkomst halverwege stond er ondanks het mindere weer toch nog publiek langs de kant, waaronder Kristel die weer een paar mooie foto’s heeft gemaakt.

Met nog 5 km te gaan en de benen begonnen wat pijn te doen, met name mijn kuiten! Het duurde dan ook niet lang dat ik moest lossen bij Sabine die het tempo vast kon houden. Het waren dan ook nog 4 zware kilometers die volgden, maar ik kon het tempo wel redelijk vast houden. Derde 5 km liep ik in 21:03 en kon er de laatste km nog een sprintje uit persen want ik zag Anton voor me lopen, maar kon hem helaas niet meer pakken. Mijn eindtijd was 1:02:49 en een 30e plaats, waar ik dan ook uitermate tevreden mee ben.  Mocht ik dit tempo tijdens de Venloop de hele wedstrijd vol houden dan zit een eindtijd onder de 1:30 uur erin. Met nog een maandje voorbereiding te gaan is dit dan ook een mooie doelstelling!

Nu een dag later voelen mijn kuiten aan als betonblokken, zelfs na een uurtje bij de masseur te zijn geweest. Dus rustig herstellen en ook het fietsen komende weken weer op gaan pakken, want er zullen toch km’s gemaakt moeten worden.
 
  • 2011-02-28_Berdenloop_1
  • 2011-02-28_Berdenloop_2