Februari

Afgelopen zondag was in Venlo de Berden Voorjaarsloop, een wedstrijd van 7.5 of 15 km. Ideale voorbereiding voor de Venloop en ik had gekozen voor de 15 km, die uit 2 rondes bestond. Het weertje was niet bepaald goed, de hele dag regenachtig, maar voor te lopen niet verkeerd. Na het nummer te hebben opgehaald en wat te hebben warm gelopen zijn we naar de start gegaan. Om 12.15 uur werd er dan gestart en ik had van tevoren in gedachten om rond de 1:05 te lopen, wat natuurlijk een beetje gissen was aangezien ik nog geen lange afstanden op wedstrijdtempo heb gelopen. Anton was er vandaag ook bij en met hem heb ik de eerste kilometers gelopen, maar hij ging me net iets te snel en hij liep net een groepje voor me. De eerste 5 kilometer ging in 21:13 en ik had een lekker tempo te pakken. Na het 5 kilometerpunt sloot Sabine Zelen bij me aan, ze was de eerste vrouw en ik kon haar redelijk goed volgen. Het tempo lag nu ook wat hoger en de tweede 5 kilometer liep ik in 20:33. Bij de doorkomst halverwege stond er ondanks het mindere weer toch nog publiek langs de kant, waaronder Kristel die weer een paar mooie foto’s heeft gemaakt.

Met nog 5 km te gaan en de benen begonnen wat pijn te doen, met name mijn kuiten! Het duurde dan ook niet lang dat ik moest lossen bij Sabine die het tempo vast kon houden. Het waren dan ook nog 4 zware kilometers die volgden, maar ik kon het tempo wel redelijk vast houden. Derde 5 km liep ik in 21:03 en kon er de laatste km nog een sprintje uit persen want ik zag Anton voor me lopen, maar kon hem helaas niet meer pakken. Mijn eindtijd was 1:02:49 en een 30e plaats, waar ik dan ook uitermate tevreden mee ben.  Mocht ik dit tempo tijdens de Venloop de hele wedstrijd vol houden dan zit een eindtijd onder de 1:30 uur erin. Met nog een maandje voorbereiding te gaan is dit dan ook een mooie doelstelling!

Nu een dag later voelen mijn kuiten aan als betonblokken, zelfs na een uurtje bij de masseur te zijn geweest. Dus rustig herstellen en ook het fietsen komende weken weer op gaan pakken, want er zullen toch km’s gemaakt moeten worden.
 
  • 2011-02-28_Berdenloop_1
  • 2011-02-28_Berdenloop_2

Beter laat dan nooit, maar hier komt toch nog een terugblik van de afgelopen wintercompetitie. De doelstelling was weer een stapje voorwaarts te maken, podium eindklassement en meerdere podiumplaatsen was de inzet en misschien een overwinning. De fiets was weer getuned tot een gewicht van 7.25 kg door middel van een enkel voorblad en geen voorderrailleur.

We begonnen zoals elk jaar in Baarlo, voor mij het 10e seizoen en de 150e wedstrijd in deze wedstrijdcyclus. Hier ging ik goed van start en reed ik de hele wedstrijd voor het podium, maar kwam op het laatst net wat te kort en werd zo 5e. De week erna in Nederweert had ik een erg slechte start, maar kon na een flinke inhaalrace toch nog mijn eerste podiumplaats van dit seizoen pakken achter Leon en Noud. In Horst was een sterk deelnemersveld, maar ik kon goed mee met mijn directe concurenten en in de laatste ronde er vandoor gaan en eindeigen op een 4e plaats.

Wedstrijd nummer 4 werd verreden in Beesel op een van mijn favoriete rondes, hier kon ik profiteren van de pech van Leon en na zijn inhaalrace bij hem in het wiel te gaan zitten en weg te rijden bij mijn groepje. Een 5e plaats was het maximaal haalbare en hiermee was ik tevreden. In Liessel was het een zware wedstrijd, slechte benen zorgden voor een 8e plaats. In Brunssum ging het nog steeds niet echt lekker op de klimronde en werd ik 6e. De eerste 6 wedstrijden werden verreden onder goed omstandigheden, maar dat zou nog wel veranderen de rest van het seizoen. Ondertussen was het klassement ook aardig opgemaakt, Leon stond aan de leiding gevolgd door Noud. Hierachter stond ik op de 3e plaats gevolgd door Yannick en Anton.

Schweiberg was de eerste modderwedstrijd en hier kon ik goed uit de voeten en kon ik de 2e podiumplaats pakken door als 3e te eindigen. Op de vuilnisbelt in Weert had ik de laatste ronde nog wat over en kon door middel van de snelste rondetijd bij de amateurs iedereen lossen en 3e worden. Podium nummer 3 was binnen. In Windraak werd ons een mooie ronde voorgeschoteld en hier reden we lang samen met de 4 klassements renners. Ik moest helaas genoegen nemen met de 4e plaats maar de vorm van de laatste weken was niet verkeerd.
 
Daarna volgde Sevenum, waar ik samen met Noud voor de overwinning reed, maar met nog 2 rondes te gaan mijn meerdere moest erkennen in hem. Een 2e plaats, mijn beste klassering ooit, was een mooie opsteker voor de vormpiek die ik had te pakken. Ook in Meijel mocht ik op het podium plaats nemen door in de sprint Noud en Yannick te verslaan na een spannende wedstrijd.

De wintercompetitie deed nu zijn naam eer aan en in Blerick werd er gereden in de sneeuw. Niet echt mijn ding maar toch tevreden met een 5e plaats. In het nieuwe jaar werd er ipv Reuver in Baarlo op de Berckt gereden en hier kreeg ik te maken met pech. Een lekke band in de eerste ronde zette me heel ver terug en na een inhaalwedstrijd eindigde op een teleurstellende 10e plaats. De laatste twee wedstrijden waren een groot moddergevecht, eerst in Panheel waar ik 6e werd en de afsluitende wedstrijd in Landgraaf waar ik lang voor het podium reed maar toch nog werd teruggehaald en 4e werd.
 
Al met al was het weer een leuke competitie, Leon heeft hem weer knap gewonnen en Noud werd mooi 2e. Zelf ben ik tevreden met de 3e plaats in het klassement en 5 podiumplaatsen en heb mijn doelstelling bereikt. Nogmaals iedereen bedankt die op een of andere manier zijn steentje hieraan heeft bijgedragen.