Afgelopen zondag heb ik samen met Roy Joore de jaarlijkse MTB Clinic verzorgd van Rundje Koeberg. Dit in samenwerking met TC Everlo, die het gedeelte verzorgt wat betrekking heeft op het fietsen. Nadat iedereen had ingeschreven en er een korte uitleg was zijn we in 3 groepen opgedeeld. Er waren een 30tal renners op de clinic afgekomen en ze werden verdeeld en mijn groep bestond uit 10 man.

Hein Engels van Everlo reed voorop en ik sloot de rij af. We hebben in totaal 2 rondjes gereden van 15 km, wat erg goed ging in de groep en iedereen ongeveer het zelfde tempo kon rijden. Onderweg hebben we 3 stops gemaakt waar er enkele oefeningen werden gedaan. Kort samengevat waren het 3 verschillende onderdelen, het eerste gedeelte werd het op en afstappen bekeken en over een boomstam rijden. De tweede stop was bij een leuk klimmetje waar er bij de techniek van het bergop rijden werd stilgestaan. En als laatste kwam het afdalen aan bod. Erg leuk was het om te zien en te horen dat iederereen er wat van heeft opgestoken en dat was ook de bedoeling van de clinic.

Na 2 uurtjes onderweg te zijn geweest waren we weer terug bij het Kerkeboske waar de koffie en vlaai klaar stond. Die ging er natuurlijk bij iedereen goed in na zo'n sportieve morgen. Kortom het was een geslaagde morgen en ik vond het zelf ook erg leuk om de clinic te verzorgen.

  • 2011-03-09_Clinic_Rundje_Koeberg_1
  • 2011-03-18_Clinic_Rundje_Koeberg_1