Maart

Zo mijn eerste halve marathon is een feit. Vandaag onder heerlijke omstandigheden deelgenomen aan de halve marathon in Venlo. De voorbereiding liep goed tot 2 weken geleden, toen ik wat last kreeg van blessure aan mijn voet. Deze komt waarschijnlijk door de combinatie van het rennen en fietsen. Hierdoor laatste 2 weken niet meer gelopen en het was afwachten hoe het vandaag zou gaan.

Samen met 3 andere collega’s van Unisign deden we mee aan de Businessrun. Dus samen met hun en Anton Peeters warm gelopen, maar ook met Ton Peeters, de vader van Kristel. Ik had op gesteld samen met Anton Peeters achter de peezers van 1:30 uur. Want ik had toch de doelstelling om onder de anderhalf uur te lopen. Hier konden we dan fijn mee samen rennen en zo constant lopen. Ik stond redelijk vooraan en hierdoor had ik weinig last van de grote menigte. Achter de peezers liep een grote groep en hier liepen we net achter en zo de eerste 5 km constant lopen in 20:57. Gelukkig had ik nog geen last van de voet en het ging lekker, de hartslag bleef goed constant en kon goed volgen.
Zo gingen ook de volgende 5 km goed, al was het warm in de zon en maakte ik dankbaar gebruik van de verschillende drank depots onderweg. Maar niet alleen de drank was goed onderweg, vooral het publiek wat massaal naar Venlo was gekomen zorgde voor een super sfeertje. Ik liep nog steeds samen met Anton net achter de ballonnen van 1:30. De tweede 5 km gingen in 21:18 wat nog precies op schema was. 

Daarna werden de km wat zwaarder, maar ik kon het tempo nog goed lopen en zelfs naar de pezeers toe lopen. Anton moest het toen laten lopen en zat vlak achter me. Tot aan km 15 ging het eigenlijk nog super goed, 21:38 deed ik over km 10 tot 15 en dat was precies op schema.
Helaas begon mijn blessure op te spelen en ik had gewoon last van de voet, de hartslag ging omlaag en ik moest de groep laten gaan. Even dacht ik om een stukje te gaan lopen maar op dat moment liep ik door Hout Blerick, het Bartlehiem van de Venloop en hier kon dat natuurlijk echt niet. Zo veel mensen langs de kant die je aanmoedigen en overal muziek slepen je wel door de pijn heen. Tot aan km 20 was het dan ook echt pijn lijden en ik werd door veel lopers ingehaald. Dit was ook wel te zien aan de tijd van 23:45 op 5 km.
 
Een tijd onder de anderhalf uur kon ik dus vergeten, maar ik heb nog wel alles geprobeerd eruit te halen, zeker in de laatste kilometer de Parade op. Na 1:32:27 kwam ik dan over de finish, met pijn aan mijn voet, maar toch wel een voldaan gevoel over mijn eerste halve marathon.
Terug kijkend was het een super mooi evenement, onderweg is er zoveel sfeer dat je als het ware vleugels krijgt. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor alle aanmoedigingen. Ik heb zo veel bekenden onderweg gezien en dat heeft me toch maar doorheen gesleept. De foto’s van Kristel volgen nog in de loop van de week. In onderstaand bestand staat mijn uitslag en tijden. Bij de businessrun, waar de uitslag van de beste 3 geldt, zijn we me ons team op een mooie 17e plaats geëindigd.
William Beurskens 1:32:27
John Dielissen 1:35:28
Carlie Peeten 1:39:14
Jan Willems (1:41:12)
Het was leuk voor een keer het lopen, maar ik hou me toch bij het fietsen. Misschien dat ik ooit nog een keer loop maar dan de 10 km, want de combinatie met blijven trainen op de fiets viel me toch wat zwaar.
 
  • 2011-03-27_Venloop_1
  • 2011-03-27_Venloop_2
  • 2011-03-27_Venloop_3

Afgelopen zondag heb ik samen met Roy Joore de jaarlijkse MTB Clinic verzorgd van Rundje Koeberg. Dit in samenwerking met TC Everlo, die het gedeelte verzorgt wat betrekking heeft op het fietsen. Nadat iedereen had ingeschreven en er een korte uitleg was zijn we in 3 groepen opgedeeld. Er waren een 30tal renners op de clinic afgekomen en ze werden verdeeld en mijn groep bestond uit 10 man.

Hein Engels van Everlo reed voorop en ik sloot de rij af. We hebben in totaal 2 rondjes gereden van 15 km, wat erg goed ging in de groep en iedereen ongeveer het zelfde tempo kon rijden. Onderweg hebben we 3 stops gemaakt waar er enkele oefeningen werden gedaan. Kort samengevat waren het 3 verschillende onderdelen, het eerste gedeelte werd het op en afstappen bekeken en over een boomstam rijden. De tweede stop was bij een leuk klimmetje waar er bij de techniek van het bergop rijden werd stilgestaan. En als laatste kwam het afdalen aan bod. Erg leuk was het om te zien en te horen dat iederereen er wat van heeft opgestoken en dat was ook de bedoeling van de clinic.

Na 2 uurtjes onderweg te zijn geweest waren we weer terug bij het Kerkeboske waar de koffie en vlaai klaar stond. Die ging er natuurlijk bij iedereen goed in na zo'n sportieve morgen. Kortom het was een geslaagde morgen en ik vond het zelf ook erg leuk om de clinic te verzorgen.

  • 2011-03-09_Clinic_Rundje_Koeberg_1
  • 2011-03-18_Clinic_Rundje_Koeberg_1