Juni

Afgelopen weekend een leuk weekendje weg geweest met Daan Bongers en Eric Hegger. Enkele jaren terug deden we dit veel vaker en nu was het er weer eens tijd voor. We zaten op een camping in Heerlen en hebben 2 leuke trainingen gedaan van 100 km en 1300 hoogtemeters. Het was weer gezellig als vanouds en we hebben veel plezier gehad en lekker gertraind in de zuid limburgse heuvels. Vandaag, 2e pinksterdag, vertrek ik voor het werk naar Rusland. Hier zal ik komende weken een machine installeren samen met enkele andere collega's! Onderstaande foto geeft aan waar ik ongeveer zit, 200 km boven Yekaterinburg.
 
Voor mij dus vandaag geen Ardennes Trophy en komende woensdag helaas geen Streetrace in Baarlo. Succes in ieder geval aan alle renners, ik zal aan jullie denken als ik aan het werk ben. Ook zal ik de streetrace in Oosterbeek en de marathon Raid des Hautes Fagnes over moeten slaan. 30 juni ben ik weer terug in Nederland en dan is het nog even flink trainen en dan rusten voor de Salzkammergut Trophy!
 
  • 2011-06-13_Rusland_1
Na enkele weken van wachten kwam vandaag de email van de organisatie van de Cape Epic met de verlossende woorden:
Dear William Beurskens, Congratulations! Your lottery entry to ride the 2012 Absa Cape Epic was successful.
Een van ons moest ingeloot worden en dan kon diegene de andere uitnodigen om als koppel deel te nemen. Anton smste dat hij het niet geworden was maar na controle van mijn mail hadden we dus wel de startmogelijkheid! Hier kunnen we mee van geluk spreken want het aantal deelnemers aan de loterij is enorm en er is maar plaats voor 600 koppels. Van 25 Maart tot 1April 2012 zal ik samen met Anton Peeters aan de start staan in Zuid Afrika voor een meerdaagse etappemarathon van 8 dagen. Er zullen een 750 km en 15.000 hoogtemeters op het programma staan (exacte gegevens zijn nog niet bekend) 
 
Na de Transalp 2007 Duchenne Heroes 2008 Transschwarzwald 2010 zal in 2012 dus de Cape Epic volgen. 600 Koppels zullen hier aan de start staan met heel veel profs aan het vertrek! Voor 30 juni moet ik samen met Anton definitief inschrijven, maar dat zal wel goed komen. Informatie over de Cape Epic lees je hier
Daarna zullen we ons verder gaan verdiepen in dit grote avontuur en eventueel een vakantie erachteraan. Maar het belangrijkste voor nu is, WE ZIJN ER BIJ IN 2012
 
  • 2011-06-03_Cape_Epic_1
Op Hemelvaartsdag is altijd traditiegetrouw de marathon Les Cimes des Waimes. Een erg mooie ardennenrit, met veel technische stukken met wortels en passages door beekjes. Deze editie was langer geworden tov voorgaande jaren en er stonden 85 kilometer op het programma met 1750 hoogtemeters en 8 cimes, oftewel klimmen. Zoals altijd met trainingsmaatje Anton naar Waimes vertrokken en daar kwamen we tot de conclusie dat ik in blok B en Anton zelfs in blok D mocht starten. Dus veel inhalen van langzame 85 km renners, renners van de 65 en 45 km want er zat elke keer een tiental minuten tussen de starts.
 
Ik stond opgesteld samen met Peter Huntjens en Harry Rasing en het was meteen gezellig. Gelijk na het startschot trok Peter vol door en hij wou de startklim als eerste boven komen achter de motor van de organisatie. Dit lukte hem ook en daarna nam ik de kop over en trok de groep op een lint. Al snel reden we met een renner of 8 en ik had goede benen vandaag, net als in Saarschleifen.
Het eerste uur ging ontzettend hard en de groep viel uit elkaar, want drie man waren weg en ik bleef met 2 Belgen samen rijden. De samenwerking was goed en we bleven bij elkaar. Ondertussen kwamen we steeds meer langzame renners tegen en dat maakte het wel lastiger, overal op gekke plaatsen voorbij kost veel extra kracht. Maar het liep erg lekker, de technische stukken waren erg mooi en hier kwam het voordeel van een volgeveerde mountainbike echt naar voren.
 
Na 35 km even snel de bidon bijgevuld want het was dorstig weer en mijn drinken was helemaal op. Het bleef lekker lopen bij mij en het ging gemakkelijk allemaal, zeker in het middenstuk van de marathon. Vanaf kilometer 45 besloot ik om weg te rijden bij de Belgen op een klim en dit lukte en ik had meteen een gat. Hierna kwam het leukste gedeelte van de rit net voor de beklimming van de skipiste en ik heb de Belgen daarna ook niet meer terug gezien. Erg leuk hier altijd de aanmoedigingen en het publiek wat hier en ook op andere stukken muziek aan het maken is.
 
Het gedeelte na de skipiste is nog even zwaar en het laatste gedeelte van de marathon is wat vlakker. Hier had ik het geluk dat ik een sterke renner van de eerste groep op pikte en hij hield me dan ook uit de wind terwijl is de technische stukje en de klimmetje deed. Dit scheelde wel wat en ik kon het tempo zo ook hoog houden. Het laatste gedeelte heb ik nog alles uit de kast gehaald, want ik voelde me nog erg sterk. Links en rechts vloog ik nog vele langzamere renners voorbij en kon zo net boven de 4 uur finishen.
 
Na nog een tijdje nagepraat te hebben met vele bekenden, kwam Anton ook binnen werd alles weer klaar gemaakt om huiswaarts te keren. Thuis stond de uitslag online en had ik een tijd van 4:01:06 gereden wat goed was voor een 43e plaats algemeen en 18e bij de elite op 26 minuten van de winnaar Ramses Bekkenk. Super tevreden weer, zeker omdat ik in de 2e groep moest starten en veel alleen heb gereden en heel veel renners heb ingehaald. Anton was ook tevreden en finishte op een 99e plaats in 4:17 in een veld met bijna 700 finishers. Kortom weer een schitterende marathon onder perfecte omstandigheden. Komende weken geen wedstrijden meer voor mij maar duurtrainingen tot aan mijn vertrek naar Rusland voor het werk. Dit allemaal voor de 211 km van de Salzkammergut Trophy op 16 Juli!
 
  • 2011-06-02_Les_Cimes_des_Waimes_1