Jaren geleden in de wintercompetitie was de wedstrijd ook rondom Snowworld en nu was hij terug maar dan nu tijdens een nationale wedstrijd van de KNWU. Aangezien het een erg mooie ronde is afgelopen week besloten om op zaterdag dan maar 2 wedstrijden te rijden. ’s Morgens dus de XC wedstrijd in Landgraaf en ’s avonds in Melderslo de streetrace. 

’s Morgens met Kristel naar Landgraaf gereden en daar samen met Noud Nijssen, Eric Hegger en Peter Nielen de ronde verkend. Beetje veranderd ten opzichte van jaren geleden in de winter maar daardoor niet minder leuk. De afdaling met de wortels was ingeruild voor een lange iets beter lopende afdaling met veel draaien en op en af. De klim was langs Snowworld en die hakte er goed in elke ronde.
Het startveld was niet groot vandaag, een kleine 30 amateurs waren naar Landgraaf gekomen. Gelijk na de start moesten we de lange klim op en gelijk vloog de hartslag omhoog. Iets wat ik niet meer gewend ben na al die marathons, want dan wordt er een stuk rustiger gestart, zeker bij de lange marathons. Tijdens de klim had ik het dan ook al gelijk zwaar met een hartslag ruim boven de 180.
 
We reden met een paar renners bij elkaar en ik probeerde er bij te blijven maar dit ging niet van harte. Het parcours was genieten, de afdaling was erg leuk met enkele springbulten erin. In de 2e ronde ben ik bij het groepje weg gereden op de lange klim en heb ze daarna ook niet meer terug gezien. Ik reed nu op een 20e plaats en dat zou nog lang zo blijven.

Na 3 rondes werd ik perfect verzorgd door Huub Nijssen, want het was erg warm en dorstig weer dus een nieuwe bidon was meer dan welkom. Met nog 2 rondes te gaan had ik niemand meer voor me en achter me zitten. Voor me kon ik nog 1 renner zien, als ik aan de klim begon was hij al bijna boven. Maar de klim duurde meer dan 2 minuten dus dat was echt niet meer goed te maken. Dus de laatste rondes mijn eigen tempo gereden en de laatste ronde iets rustiger aan gedaan. Na 1 uur en 10 minten kwam ik over de finish en eindigde op een 20e plaats. Achteraf gezien mijn beste resultaat in een nationale wedstrijd. Gegevens van de wedstrijd: HR gem 168 HR max 184 17 km/h gem.

Deze wedstrijd was echt de moeite waard en laat ook zien wat voor mogelijkheden er zijn wat betreft het mountainbiken in Zuid-Limburg! Hopelijk is het een blijvertje op de kalender en misschien wel in de wintercompetitie! Na de wedstrijd was het goed eten en drinken en herstellen voor de volgende wedstrijd, 6 uurtjes later, in Melderslo.

  • 2011-08-20_Landgraaf_1
  • 2011-08-20_Landgraaf_2
  • 2011-08-20_Landgraaf_3
  • 2011-08-20_Landgraaf_4
  • 2011-08-20_Landgraaf_5
  • 2011-08-20_Landgraaf_6