Wedstrijd #1 in Landgraaf zat erop en nummer #2 in Melderslo begon om 18.45. Zo’n wedstrijd is altijd genieten, alle renners uit de buurt staan aan de start en na een zomervakantie is het leuk om met iedereen weer even bij te praten. Ook leuk alle reacties over de laatste marathons, met name de Salzkammergut Tophy, en de leuke reacties op alle verslagen. Thanx hiervoor en dan weet ik tenminste ook dat de verslagen allemaal goed gelezen worden en dat is een goede motivatie om ze ook elke keer te schrijven!

Ik mocht als 8e opstellen van de 40 deelnemers en zat er met de start goed bij. De eerste 2 rondes kwam ik dan ook als 7e door en ik dacht het wordt een super dag. Maar helaas kon ik het erg hoge tempo niet vast houden en langzaam begon ik plaatsen te verliezen. Ik had ook erg veel moeite om aan te klampen bij de renners die me inhaalden. Zo verloor ik elke ronde weer wat plaatsen, en had ik toch wel moeite met het continu aanzetten. De organisatie had er weer een leuke ronde van gemaakt, en het was continu aanzetten na elke bocht. Ook zat er een leuk wasbordje in en leuke stukjes met draaien en keren. Iets wat ik dus echt niet meer gewend ben na al die marathons. 
Halverwege de wedstrijd sloot Lex van Enckevort bij me aan en dat was de eerste die ik echt kon volgen een paar rondes. Samen met hem reed ik enkele rondes maar ook hij ging me iets te snel en ik moest ook bij hem lossen. 2 Wedstrijden op een dag en geen XC rijden zorgde er dan ook voor dat ik het moeilijk had in Melderslo, maar de sfeer is er altijd zo goed dat ik hier dan ook erg graag aan de start sta. Net als in Landgraaf reed ik op de Cannondale en dat beviel ook tijdens de XC wedstrijden erg goed, dus ik denk dat hij komende winter vaker wordt ingezet.
Uiteindelijk werd ik vandaag 25e in Melderslo, maar de uitslag was minder van belang, plezier in het fietsen en een goede intensieve training naar de winter toe stond voorop. Voor komende tijd even geen wedstrijden tot aan 24 september Zoetermeer en daarna begint op 2 Oktober de wintercompetie traditiegetrouw in Baarlo. Het programma is al bekend en komt binnenkort ook op mijn site. De foto’s vandaag zijn van Kristel, ze heeft er verschillende gemaakt in Landgraaf en Melderslo!
Verder wil ik nog even speciaal een paar supporters bedanken en onder de aandacht brengen. Zoals jullie allemaal misschien nog weten heb ik in 2008 mee gedaan aan Duchenne Heroes met Team Mika en Brian. Deze twee jongens, die zelf de Duchenne spierziekte hebben komen samen met hun vader nog geregeld kijken naar de wedstrijden, wat natuurlijk erg leuk is. Dit jaar zal Bart Verstappen, de vader van Mika en Brian zelf deelnemen aan de Duchenne Heroes 2011, samen met Andre Geraads, die er in 2008 ook bij was. Ook zij moeten €2500,- pp bij elkaar krijgen als sponsorgeld voor onderzoek naar de spierziekte. Hier vind je hun site en hier vind je de terugblik van het avontuur in 2008

  • 2011-08-20_Melderslo_1
  • 2011-08-20_Melderslo_2
  • 2011-08-20_Melderslo_3
  • 2011-08-20_Melderslo_4
  • 2011-08-20_Melderslo_5
  • 2011-08-20_Melderslo_6