December

Zo dit was me wel een weekendje, het begon al op vrijdag. Flinke kiespijn en gisteren bij 2 kiezen een wortelkanaalbehandeling gehad (geen aanrader), want er zat een flinke ontsteking onder. Dus al enkele dagen onder de pijnstillers, maar zondag is het gewoon koers in Meijel!

Zo de modder is van de fiets, de kleding zit in het wasmachine, de bloemen staan op tafel en de medaille hangt om de nek. Dat zegt alles over de wedstrijd van vandaag. In Windraak hebben we gestreden voor het Open Kampioenschap van de Mulleners Vastgoed Cup. Op een modderige en zware ronde hebben we onze rondjes gereden
 
De start ging over het asfalt en dan gelijk gevolgd door de asfaltklim op de ronde. Ik zat er gelijk goed bij en al snel reden we met een aantal renners op kop. In de eerste ronde nam Bas van der Vorst het initiatief en reed vrij eenvoudig weg. Al snel volgde ik in een groep met Noud, Jarno, David en Gijs. In de tweede ronde ging het me iets te langzaam en op de asfaltklim probeerde ik de jump te maken naar Bas. Deze inspanning was iets te veel van het goede, maar ik bleef wel hangen tussen de koploper en de achtervolgende groep.
Jarno reed een ronde later het gat dicht op mij en nam gelijk over, waarna ik even moest passen. Het liep eigenlijk allemaal lekker bij mij vandaag, ik reed op de Giant met starre vork, met Rocket Ron banden erop. Dit was een ideale keuze en ik kwam eigenlijk nergens in de problemen. Het was op sommige plaatsen wel glibberen en glijden maar dat maakte het ook leuk vandaag. De Scalpel had ik fijn thuis gelaten, wetende dat het een groot modderfeest zou worden.
 
Halverwege de wedstrijd zat Noud bij me in het wiel en we reden samen voor de laatste medaille, maar met Jarno nog steeds in het vizier. We reden zo verder en met nog 3 rondes te gaan ben ik bij Noud weg gereden en kon een klein gaatje slaan. Op de klim zag ik hem steeds iets dichter bij komen, hier had ik het zwaar, maar kon gelukkig mijn voorsprong wel vast houden. Ik probeerde om nog dichter bij Jarno te komen maar dit gat bleef tussen de 10 en 20 seconden. 
Zo kon ik na ruim een uur wedstrijd moe maar voldaan als 3e over de finish rollen. Daarna natuurlijk nog de bloemen en medaille in ontvangst nemen. Gelukkig heb ik dan toch nog mijn podiumplaats gehaald dit jaar en dat dit net als al meerdere keren op het Kampioenschap is maakt het extra mooi. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen langs de kant en de felicitaties. De vorm is momenteel gewoon goed en ik voel me sterk, ook na de vele trainingen afgelopen weken. 
Volgende week voor mij waarschijnlijk de laatste wedstrijd van het seizoen, alhoewel ik er in Januari misschien nog eentje mee kan pakken. Vandaag hadden Kristel en Theo ook weer de modder getrotseerd om enkele foto’s te maken.
 
  • 2011-12-03_Windraak_1
  • 2011-12-03_Windraak_2
  • 2011-12-03_Windraak_3
  • 2011-12-03_Windraak_4
  • 2011-12-03_Windraak_5
  • 2011-12-03_Windraak_6
  • 2011-12-03_Windraak_7