Het is bijna zover, ons mountainbike avontuur gaat beginnen. De kilometers zitten in de benen en we hebben er allebei enorm veel zin in. De laatste week wat gas terug om uitgerust aan de start te verschijnen. De fietsen zijn tip top in orde en zitten goed opgeborgen in de fietstas, het koffer is gepakt en we hebben alles geregeld. Kortom laat de Cape Epic 2012 maar komen! 


Donderdagmorgen reizen we naar Schiphol om vanuit daar rechtstreeks te vliegen naar Kaapstad. Eenmaal in Kaapstad aangekomen hebben we vrijdag en zaterdag de tijd voor een beetje te verkennen, los te fietsen, te acclimatiseren en ons aan te melden bij de organisatie. Tot nog toe is alles tot in de puntjes geregeld vanuit de organisatie van de Cape Epic , het professionele straalt er vanaf. Het belooft dus een mooi evenement te worden. De temperatuur ligt in Kaapstad overdag rond de 25 graden en 's nacht rond de 16..... zomers dus. 

Zondagmorgen 25 maart om 8:55 plaatselijke tijd zal het avontuur voor Team Peel en Maas MTB beginnen. Dan mogen we namelijk starten in de proloog van 27 km. De 7 dagen erna zijn allemaal ritten met massastart. 8 dagen, 781 km en 16.300 hoogtemeters later hopen we op zondag 1 april de finish te bereiken in Lourensford. Met onderweg onvergetelijke kilometers, uitzichten en ervaringen zullen we daarna nog nagenieten van een welverdiende rondreis in Zuid Afrika.

Tijdens de wedstrijd zal ik de website dagelijks voorzien van een dagverslag met hopelijk een paar mooie foto's, mits de beloofde internetverbindingen aanwezig zijn! Ook is mijn Facebook pagina gelinkt aan die van de organisatie voor de tussentijden en uitslagen!

Komende week zal er op enkele plaatsen nog wat media aandacht worden geschonken aan dit avontuur, dus houdt het Heldens Nieuws en Dagblad de Limburger in de gaten! Omroep Brabant had vandaag al een reportage over de afgelopen Dutch Cape Epic Day waarbij ik ook nog even aan het woord kwam! 

  • foto_heldens_nieuws_21-03-2012
  • tekst_heldens_nieuws_21-03-2012