Ook vandaag was het weer heerlijk weer om een wedstrijd te rijden, een lekker temperatuurtje en een heerlijk zonnetje. De motivatie is weer helemaal terug en deze week bijna elke dag kunnen trainen, twee keer fitnessen en 3 keer op de fiets! Na vorige week begon ik al meer vertrouwen te krijgen dat het beter begon te gaan, maar vandaag ging alles perfect!

 

Gisteren met los fietsen een spaak gebroken van de Cannondale, dus was ik genoodzaakt om te starten op de Giant, geen probleem natuurlijk, Furious Fred bandjes eronder en gas erop! De start was weer een beetje rommelig, maar ik kon fijn naar voren schuiven in de eerste ronde, overal kon ik net een positie opschuiven. De kopgroep bleef goed bij elkaar en ik kon in laatste positie volgen, ergens rond een 15e plaats. De grote groep viel langzaam uit elkaar in twee groepen, maar ik kon wel volgen in de 2e groep.

 

De benen voelden super aan vandaag en kon blijven gas geven, wat resulteerde in weer enkele plaatsten opschuiven. De ronde was snel, maar ook op sommige plaatsen gevaarlijk door de vele wortels verscholen onder de bladeren. Ik zag hierdoor voor me verschillende renners weg vallen door valpartijen en stuurfoutjes, weer enkele plaatsen opschuiven dus.

 

Zo kwam ik langzaam de top 10 in rijden, maar ik moest wel maximaal rijden. Dit resulteerde na een half uur wedstrijd bij dan ook in een stuurfoutje en zo verloor ik de aansluiting met Harry en Rudo waar ik enkele rondes mee reed. Ik moest even uit de pedalen en zag ze voor me steeds verder uitlopen, wat ik ook probeerde.  

Ondertussen was ik alleen aan het rijden voor een 8e plaats en achter me kwamen er enkele renners, waaronder Lucien dichterbij. Met nog 2 rondes te gaan moest ik letterlijk alles uit de kast halen om hem voor te blijven. Gelukkig lukte me dit en kon ik na de finish helemaal leeg gereden op de grond ploffen. Wat een heerlijk gevoel om weer een beetje mee te strijden voor een positie iets verder vooraan in plaats van een 20e plaats. Dit had ik in ieder geval nog niet verwacht dat dat zo snel zou gaan! Volgende week zijn we te gast op de afvalberg in Altweerterheide, ik heb er in ieder geval weer zin in. Ik hoop deze week weer een goede trainingsweek te kunnen maken en volgende week weer een goede wedstrijd te rijden!

 

Foto’s van Kristel zijn weer online en als je interesse hebt in je eigen foto’s zonder watermerk stuur haar dan even een mailtje.

  • 2012-10-28_liessel_1
  • 2012-10-28_liessel_2
  • 2012-10-28_liessel_3
  • 2012-10-28_liessel_4
  • 2012-10-28_liessel_5
  • 2012-10-28_liessel_6