Vorig jaar werd de eerste editie verreden van de Hamburgercross op het trainingscomplex op de Berckt. Voor mij een goede editie, want ik werd hier 2e achter Noud Nijssen. Dit jaar werd weer een leuk parcours voorgeschoteld door TWC Olympia en een leuke entourage rondom met natuurlijk heerlijke hamburgers. Dat het mountainbiken in Baarlo leeft is wel duidelijk, want als je met alle vrijwilligers in één week twee wedstrijden kunt organiseren is dat een groot compliment waard!

 

 

Afgelopen week lekker getraind en ik hoopte dat het beter zou gaan dan de wedstrijd van zondag. Er stonden rond de 25 deelnemers aan het vertrek om 20.30 voor een uurtje crossen bij kunstlicht. Vandaag besloten om te starten op de zwarte Giant zonder vering, want ik had na de regen van vanmorgen eigenlijk wat meer modder verwacht! Ik kon me na de start goed handhaven rond een 10 plaats en het liep lekker bij mij. Helaas kreeg ik in de 2e ronde al met pech te maken en liep mijn achterband in een keer leeg, precies aan de achterzijde van het parcours. Ik ben terug gerend naar de start en daar de band weer opgepompt (bedankt MTB Baarlo), wat goed lukte want er was alleen lucht ontsnapt. Na me gemeld te hebben bij de organisatie besloten om gewoon te rijden  zonder in de uitslag opgenomen te worden. Kan namelijk wel wat wedstrijdritme gebruiken.


Nadat de koploper Sjef Klerken was voorbij gekomen ben ik daar weer aangesloten en geprobeerd om zo lang mogelijk te volgen bij degene die me voorbij kwamen om er maar een zo goed mogelijke training van te maken. Zo heb ik de hele wedstrijd toch voluit gereden en het liep niet verkeerd, want op deze ronde kom ik redelijk goed uit de voeten. De laatste 4 rondes bleef ik alleen rijden met voor me Rick van Dijk en achter me Leon Daniels en Leo Beurskens. Rick liep verder uit maar de afstand naar Leon en Leo bleef steeds hetzelfde. Dit gaf me dan ook een beetje een indicatie waar ik zou zijn geeindigd zonder pech.


Kortom het was jammer van de pech maar heb wel lekker gereden op het mooie trainingsrondje van TWC Olympia. Na afloop natuurlijk een heerlijke hamburger naar binnen werken en de avond was weer geslaagd! Kristel heeft vandaag ook weer de nodige foto’s geknipt van alle deelnemers.

  • 2012-10-12_nacht_van_baarlo_1
  • 2012-10-12_nacht_van_baarlo_2
  • 2012-10-12_nacht_van_baarlo_3
  • 2012-10-12_nacht_van_baarlo_4