Waar we vorig jaar enkele wedstrijden met nog geen 20 man aan de start stonden, leeft de competitie dit jaar meer lijkt het en staan er elke week bijna 40 renners aan het vertrek! Zo ook vandaag met 38 vertrekkers, dit zorgt natuurlijk voor een sterke competitie en heel veel onderlinge strijd!

 

We stonden halverwege de lange klim opgesteld en het was voor de start een gezellige boel met al die gekke Zuid-Limburgers! Tijdens de startklim was het gelijk een goede positie zoeken om zo ver mogelijk naar voren te komen. Dit ging redelijk en kwam ergens rond een 15e plaats rijden. Al snel kwamen er enkele renners voorbij die achter mij waren gestart en ik probeerde aan te klampen. In de klimmen zat ik lekker in  mijn ritme, maar ik miste op de Giant wel het vertrouwen van de schijfremmen en het comfort wat ik op de Cannondale wel heb.


De ronde was dit jaar andersom dan afgelopen jaar, we reden nu de lange klim op in plaats van af en de rest van de ronde was goed te fietsen. Het lag er goed bij met dit heerlijke weer, wel een beetje modder, maar gelukkig niet zo erg als in Weert! Ik reed na een paar rondes veel samen met Patrick Helgers en Joep Dohmen, bergop was ik iets sterker en zij konden op de andere stukken net beter uit de voeten. Halfweg koers probeerde ik weg te komen op de lange klim, wat een ronde lukte, maar al snel daarna zat het weer bij elkaar.


Voor het ingaan van de laatste ronde zat ik nog bij Joep en Patrick en op het moment dat we gedubbeld werden door Gijs Dohmen koos ik zijn wiel en kon ik met hem de laatste ronde in gaan. Ik moest alles uit de kast halen om bij Gijs in het wiel te blijven, maar een halve ronde was genoeg om mijn voorsprong op de twee achtervolgers te behouden. Joep kwam nog dicht bij in de laatste klim, maar de 16e plek was vandaag voor mij.


Kortom een lekkere wedstrijd gereden en een beter gevoel dan vorige week. Dit komt ook omdat Schweiberg een ronde is die me wel ligt. Komende week helaas geen training tot aan Brunssum ivm werk in Duitsland. In onderstaande foto’s van Kristel nog een leuke foto van kopman Anton en mij na de finish.

  • 2012-11-11_schweiberg_1
  • 2012-11-11_schweiberg_2
  • 2012-11-11_schweiberg_3
  • 2012-11-11_schweiberg_4
  • 2012-11-11_schweiberg_5
  • 2012-11-11_schweiberg_6
  • 2012-11-11_schweiberg_7