Wintercompetitie in Blerick, vaak onder winterse omstandigheden, maar vandaag lekker warm met de temperatuur boven de 10 graden! De regen van afgelopen dagen zorgde er wel voor dat de ronde modderig was, maar dat maakte het alleen maar technischer. Er stonden wat minder deelnemers aan de start , maar dat is elk jaar zo aan het einde van het seizoen.  

 

 

Bij de start kwam ik niet gelijk in het pedaal en daardoor ging ik rond een 10e plaats de eerste bocht door. Een lange sliert met renners over de modderige single tracks zorgt dan voor de nodige glibber partijen. Zelf kon ik redelijk volgen in de groep en reed een ronde achter Harry Rasing aan, maar moest hem toch laten gaan.

 

In de tweede ronde kwam trainingsmaatje Anton terug in mijn wiel en we reden samen verder. Dit seizoen hebben we nog niet veel samen gereden en vandaag leek het erop dat we een tijdje bij elkaar zouden blijven. Maar Anton had andere plannen, op de eerste modderstrook na de finish trok hij door en stond een paar meter later achterstevoren in de bosjes. Ik reed door en Anton had gelijk een flinke achterstand. Een halve ronde later kon ik nog een andere renner bijhalen en gelijk er bij weg rijden.

 

Ook bij deze renner liep ik verder uit en voor me was er helaas niemand meer te bekennen. Vanaf de 3e ronde heb ik de wedstrijd dan ook alleen uit gereden en ik kon het tempo goed vast houden vandaag. De aanmoedigingen langs de kant deden me goed, zeker als het dan weer eens lekker gaat in de wedstrijd. Ik mocht als laatste nog een rondje doen, want winnaar Sjef dubbelde me net niet vandaag. Toen ik over de finish reed werd ik onder luid applaus binnengehaald door speaker Ger en mijn supporters, het voelde als een overwinning ;-) Bedankt supporters! Uiteindelijk vandaag dan ook zeer tevreden gefinisht op een 8e plaats.

 

Langs deze weg wil ik iedereen fijne feestdagen wensen! Zelf ga ik genieten van 3 weken vakantie, niet om er even tussen uit te gaan, maar we krijgen 31 december de sleutel van ons huis. Het klussen kan dan beginnen en dat is ook de reden dat ik Landgraaf niet zal starten.

  

Kristel was vandaag ook weer van de partij.

  • 2012-12-23_blerick_1
  • 2012-12-23_blerick_2
  • 2012-12-23_blerick_3
  • 2012-12-23_blerick_4