December

Wintercompetitie in Blerick, vaak onder winterse omstandigheden, maar vandaag lekker warm met de temperatuur boven de 10 graden! De regen van afgelopen dagen zorgde er wel voor dat de ronde modderig was, maar dat maakte het alleen maar technischer. Er stonden wat minder deelnemers aan de start , maar dat is elk jaar zo aan het einde van het seizoen.  

 

Na een slecht weekend vorige week met 2 keer een lekke band, had ik er wel genoeg van.  Voor vandaag in Nederweert de Giant met een andere buitenband en gewoon binnenbandje erin, maar ook dat mocht niet baten. Onderweg naar Nederweert door glas gereden wat op de weg lag en deze sneed de binnen en buitenband door. Weer lek!!! Gelukkig waren Kristel en mijn ouders zo behulpzaam om me op te halen en mijn andere fiets mee te nemen. Een half uur voor de wedstrijd de Cannondale nog even in orde gemaakt en ik kon nog net een rondje in fietsen. Maar al met al geen goede voorbereiding voor de wedstrijd!

Vandaag de eerste wedstrijd van het dubbele programma. In Windraak werd er alweer de negende wedstrijd verreden en deze wedstrijd stond net als vorig jaar in het teken van het Open Kampioenschap. Vorig jaar wist ik een podiumplaats te halen op de toen erg modderige ronde. Dit jaar was het ook modderig, maar door de gevallen sneeuw van vrijdag. Echter er lag een stuk minder sneeuw als bij ons is gevallen.

Na gisteren de fiets weer in orde te hebben gemaakt en alles weer gepoetst en gewassen, mochten we vandaag in Meijel weer alles smerig gaan maken. Het weer zorgde voor een grote modderpoel. Smeltende sneeuw en wat neerslag in combinatie met een aangereden parcours zorgt voor veel modder. De ronde was hetzelfde als afgelopen jaren altiijd de moeite waard. Hier kom ik normaal gesproken goed mee uit de voeten en ik had er dan ook zin in.

De Walsberg in Beesel staat ieder jaar garant voor een zware wedstrijd. Vele korte klimmetjes, losse zand en geen moment om tot rust te komen op de ronde. Ook had de organisatie er wat extra technische stukken in gemaakt zoals boomstammen en een nieuwe zig-zag afdaling. Op zaterdag als voorbereiding rustig meegereden met de clubkampioenschappen van de verschillende verenigingen. Helaas werkte de benen niet mee en was het ploeteren geblazen. Ik hoopte dan ook dat vandaag de benen toch iets beter zouden zijn.