Na de Transalp 2007, Duchenne Heroes 2008, Trans Schwarzwald 2010 en de Cape Epic 2012 heb ik een nieuw doel voor 2014! Samen met Anton zal ik deelnemen aan de Brasil Ride!

 

Het rijden van meerdaagse marathons is het mooiste wat er is op mountainbike gebied. Zeker als het door gebieden gaat die je niet kent en waar de natuur ontzettend mooi is. Niet alleen de omgeving, maar het hele complete plaatje van een week maar met een ding bezig zijn en dat is het halen van de finish na 7 of 8 dagen! Voor 2014 staat er dus weer een nieuwe uitdaging op het programma en wel de Brasil Ride. Deze 7 daagse marathon wordt gereden eind oktober in Brazilië. Deze wedstrijd wordt komend jaar voor de 5e keer georganiseerd en is een stuk kleinschaliger dan de Cape Epic en de Transalp. Echter de omgeving en het parcours moet erg mooi zijn en de organisatie super enthousiast! De slogan van de organisatie "Brasil Ride, more than a race, a stage in your life" belooft dan ook wat! Deze wedstrijd zal ik weer rijden samen met Anton Peeters, want deze wedstrijd wordt gestreden met koppels.

 

De wedstrijd start in Mucugê, Bahia en zal hier ook eindigen. Afgelopen jaren was de eerste dag een proloog en daarna 6 etappes. In totaal zullen er ongeveer 600 kilometer en 13.000 hoogtemeters afgelegd moeten worden. Komende zomer wordt het dus veel uren maken en marathons rijden om ervoor te zorgen dat we in Oktober met een goede conditie aan de start staan in Brazilië! Onderstaande foto is de finish van de Cape Epic in 2012, zo hopen we natuurlijk na een week afzien ook over de finish te komen bij de Brasil Ride. We hebben er in ieder geval allebei ontzettend veel zin in!

 

  • 2012-04-01_ce_etappe7_14
  • 2013-11-22_kaart_brazilie
  • 2013-11-22_logo_brasil_ride-2