Vandaag stond een van mijn favoriete rondes op het programma, namelijk de wedstrijd in Schweiberg, wat ook tevens het Open Kampioenschap was. Een erg mooi en zwaar rondje met veel hoogteverschil en vandaag ondanks het mooie weer ook aardig wat modder. In Schweiberg heb ik 2 keer op het podium gestaan afgelopen jaren, maar dat is helaas veel te hoog gegrepen momenteel.

 

De start verliep goed nadat ik me na het oproepen van de renners op de eerste rij had geplaatst. De eerste grote groep kon ik een tijdje volgen, maar dit ging me toch iets te snel. Ik moest mijn eigen ritme zoeken en dit lukte in de 2e ronde. Rond een 15e plaats zat ik te rijden en kon me optrekken aan wat renners waarmee ik in de buurt reed. Merkte vandaag wel dat de Giant op de afdalingen net iets te weinig remvermogen en comfort heeft, want hier verloor ik het wat terrein op de ronde. De klimmen daarentegen gingen lekker en hier kon ik voor mijn gevoel sterk omhoog rijden. Met nog 3 rondes te gaan begonnen er wat Masters voorbij te komen en hier kon ik me goed aan optrekken, het is dan net iets makkelijker om een tandje zwaarder te rijden en het wiel te pakken.

 

Met nog anderhalve ronde te gaan werd ik gedubbeld door de latere winnaar Gijs Dohmen, hij reed erg hard omhoog op de lange klim en ik kon fijn in zijn wiel mee liften. Ik wist dat ik hier sterk omhoog reed en haalde alles uit de kast om zijn wiel te houden. Dit lukte ook tijdens deze klim en ik kon zo 3 renners  achter laten. De hartslag was nog niet zo hoog geweest deze winter (187 bpm) en ik legde mezelf aardig op de pijnbank. Ik moest nog een volledige ronde om de 3 renners achter me te houden en ik nam alle risico's in de afdalingen om ze voor te blijven. In de laatste klim sloot er 1 renner aan en ik moest nog maar eens alles geven op de lange klim om hem voor te blijven. Gelukkig kon ik net eerder over de finish rollen en werd vandaag 12e. Na de finish was ik dan ook helemaal leeg, heb er het maximale uit gehaald en dat voelde goed!

 

Gelukkig weer een stijgende lijn en deze hoop ik dan ook weer voort te zetten komende weken zodat ik weer bij de eerste 10 kan gaan rijden. Bedankt voor de support vandaag en tot volgende week in Beegden. Foto's van Kristel volgen....

 

  • 2013-11-17_schweiberg_1
  • 2013-11-17_schweiberg_2
  • 2013-11-17_schweiberg_3
  • 2013-11-17_schweiberg_4
  • 2013-11-17_schweiberg_5
  • 2013-11-17_schweiberg_6
  • 2013-11-17_schweiberg_7