Afgelopen week een beetje lopen te dubben over de deelname van vandaag in Weert. Uiteindelijk vanmorgen toch maar besloten om te rijden en ook met de fiets heen en terug, om er maar een langere duurtraining van te maken en de wedstrijd als training te rijden. Het weer was gelukkig goed, maar door de vele regenbuien afgelopen dagen was het parcours erg modderig. Maar goed dat ik had gekozen om op de Giant te starten.

 

De start was vandaag uitgesteld door een ongeval 's morgens bij de wedstrijden, alles zou hierdoor 40 minuten later starten. Voor Anton en mij was het niet erg, want we konden ons rustig voorbereiden nadat we onder het genot van een zonnetje heen waren gefietst. Er stonden vandaag 30 renners aan het vertrek en ik had er zin, meer dan ik van tevoren had gedacht. De ronde was dit jaar omgedraaid ten opzichte van andere jaren en dit zorgde voor pittige klimmen en enkele gladde afdalingen. Van tevoren had ik me voor genomen om niet al te gek te doen en er een goede training van te maken.

 

De start ging wel lekker en ik reed midden in het deelnemersveld rond, de eerste ronde ging me iets te hard en ik moest even iets gas terug nemen. Daarna kon ik redelijk constant rijden, de vlakke stukken tempo houden en de korte klimmen was het elke keer flink aanzetten. Ik was blij dat de ronde andersom was, gelukkig weinig stukken vol wind in! Ik reed de meeste tijd samen met Tim Meusen en we wisselden verschillende keren onze positie af. Ik kon af en toe fijn gebruik maken van de snellere renners die ons dubbelden en hier even aan pikken. Dit gaat al een stuk beter dan afgelopen weken. De wedstrijd rijden als training was het al lang niet meer en ik heb redelijk voluit de resterende wedstrijd gereden.
 

Bij het ingaan van de laatste ronde riep speaker Ger: "Hier komen Tim Meusen en de ervaren William Beurskens". Ger kent me ook al wat langer en wist ook dat ik de laatste ronde vaak nog iets extra's over heb. Zo ook vandaag toen er enkele renners voorbij kwamen die ons dubbelden koos ik het wiel van hen en kon ik weg rijden bij Tim en ook nog een andere renner terug pakken. Ik heb ze beiden niet meer terug gezien tot aan de finish, dus kon ik vandaag met een veel beter gevoel als afgelopen weken als 15e over de finish rollen! Vandaag dus weer eens wat wedstrijd gevoel gehad en ik had er ook plezier in vandaag. Bedankt aan iedereen die me heeft aangemoedigd en heeft gemotiveerd afgelopen weken, anders was ik echt niet gestart vandaag!

 

Na afloop nog terug gefietst met Anton en bij thuiskomst dus bijna 100 km op de teller en een goede dag voor de moraal! Volgende week Schweiberg een van mijn favoriete rondes, waar ik hoop weer een leuke wedstrijd te kunnen rijden. Foto's van vandaag zijn van Theo Gelissen!

  • 2013-11-10_weert_1
  • 2013-11-10_weert_2
  • 2013-11-10_weert_3
  • 2013-11-10_weert_4