Vandaag stond er een nieuw parcours op het programma in de wintercompetitie en wat voor een. Een super gave ronde met alles erin wat het Mountainbiken zo leuk maakt en dit onder wederom perfecte weersomstandigheden. Deze ronde is echt een verscholen schat in de bossen tussen Roggel en Heibloem, aangezien hij zich op ongeveer 5 kilometer van mijn ouderlijk huis bevind en ik er nog nooit met de fiets was geweest! 



Gisteren was ik al even gaan verkennen met Anton in Roggel en toen waren we al onder de indruk van de mooie ronde. Een zeer zwaar parcours met flink wat hoogteverschil rondom een flinke zandberg, genaamd de Kirkelesberg. Deze mochten we meerdere keren per ronde beklimmen en natuurlijk volgden hierna ook leuke snelle afdalingen. Verder enkele rechte stukken en een lange single track over een heuvelruggetje, kortom geen enkel moment om te herstellen op deze ronde. 

 

Tja, en dan sta je aan de start met een iets mindere conditie als andere jaren en dat kan je hier dus echt niet gebruiken. Ik had er wel veel zin in en voor mezelf besloten om constant eigen tempo te rijden en niet te gek te starten. Dit lukte aardig de eerste ronde en ik probeerde snel mijn ritme te vinden. De eerste ronde kwam ik goed door en bij de verschillende opstoppingen zat ik gelukkig redelijk van voren. Her en der kwamen erna wel snelle renners die achter me waren gestart voorbij, maar al snel bleef ik bij dezelfde renners zitten die hetzelfde tempo reden.  

 

Dat de ronde zwaar was en dat je moest indelen merkte ik al snel, nadat ik de klim gelijk na de finish voluit op was gereden stond ik het rechte stuk erna bijna geparkeerd en viel ik wat terug. Veel van de wedstrijd zat ik bij Jeroen Daniels die hierna aan sloot en hier kon ik mee samen rijden. Dit kon ik eigenlijk vol houden tot anderhalve ronde voor het eind, toen de lamp langzaam uit aan het gaan was bij mij. Ik moest laten lopen en kon zo na ruim een uur wedstrijd als 20e over de finish rollen. 

 

Kortom flink af moeten zien op de zware ronde, maar wel genoten met de Scalpel op dit parcours. Hopelijk zijn we volgend jaar weer te gast bij wielerevenementen Leudal op de Kirkelesberg in Roggel. Volgende week nog een wedstrijd in Overloon, ook weer op een nieuwe ronde en hopelijk net zo uitdagend als deze wedstrijd in Roggel. Foto´s van vandaag zijn van Theo Gelissen en Eric Korenblik, bedankt mannen! 

  • 2014-01-26_roggel_1
  • 2014-01-26_roggel_2
  • 2014-01-26_roggel_3
  • 2014-01-26_roggel_4
  • 2014-01-26_roggel_5
  • 2014-01-26_roggel_6