Wedstrijd #3 van de Jos Feron Competitie. Vandaag zijn we neergestreken in Sittard, op het parcours van de Watersley. Deze ronde is echt een mooie MTB ronde, alles zit erin om het een spannende en ook een erg zware wedstrijd te maken. Aflopen zomer daar al een nationale MTB wedstrijd van de KNWU gereden en deze ronde die ligt me wel.  Samen met Daan de warming up en verkenning gedaan en toen al genoten van de schitterende ronde. Hier en daar wat glad door de regenval van afgelopen nacht, maar alles gelukkig goed te rijden. Ik voelde me fris, was goed geconcentreerd en ik had er zin in! 

De start ging goed, vanaf de eerste startrij en kon met de eerste 5 renners mee. In de eerste ronde trapte Jarno Messing zijn ketting / derailleur kapot en hierdoor was er even een opstopping. Ik hield wat afstand, kon even mijn herstel pakken en rustig door fietsen. Al snel kwamen ik te rijden met Harry Rasing en dit zou ook de hele wedstrijd zo gaan. Voorin was latere winnaar Edwin Arts vertrokken met de uiteindelijke nummer 2 Daan. Doordat de eerste ronde iets rustiger ging bleef de dip in de tweede ronde deze keer uit en kon ik Harry en Ruben volgen. Al moest het van erg diep komen, zat continu op de limiet te rijden en na enkele keren een paar meter lossen bleef ik toch elke keer terug komen. Halfweg koers zat ik nog steeds met Harry en een tiental seconde voor ons zagen we Daan en Ruben rijden. 

Ze reden voorin toch net iets te hard en ik kon vandaag alleen maar volgen, eigenlijk alleen maar Harry volgen. Bedankt voor het kopwerk! Ondertussen reden we voor plaats 4 en achter ons leek het gat groot genoeg en veilig. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik steeds meer moeite met het tempo van Harry, het leek erop dat ik toch een keer ging breken. Dit was ook zo op de lange asfaltklim, ik kon nog op gepaste afstand volgen en ineens dook daar Jos Jacobs op in mijn wiel die een super laatste ronde reed, zelfs de snelste ronde van alle deelnemers. Hij nam zo hard over en ik kon hem niet bij houden, dus in de laatste kilometer toch nog een plaats verloren. Uiteindelijk een 6e plaats vandaag, een goede wedstrijd gereden en voel me gelukkig iedere week sterker worden. Ik hoop dat ik de stijgende lijn door kan zetten en nu op de naar snelle ronde volgende week in Reuver. Daan bedankt voor het lachen en Herman bedankt voor het verzorgen. Tot volgende week!

Foto's van vandaag zijn van Theo Gelissen. 

  • 2015-10-25_Sittard_1
  • 2015-10-25_Sittard_2
  • 2015-10-25_Sittard_3
  • 2015-10-25_Sittard_4