De allereerste kilometers op een fiets in het bos heb ik gemaakt in de Schadijker bossen in Meterik, een jaartje of 25 geleden. Voordat MTB de Schaak bekend werd bij het grote publiek was ik hier al vaak te vinden. Mijn opa en tegenwoordig mijn ooms wonen namelijk aan de Schaak en vroeger ging het fietsje op zondag mee om te crossen door de bossen. Eigenlijk is er in al die jaren dus niet veel veranderd, behalve dat het misschien een beetje harder gaat na al die jaren!

De wedstrijd van vandaag was over een gedeelte van de vaste mountainbike route van de Schaak. De gehele ronde is 19 kilometer, constant draaien, korte klimmetje en lekker lopende kombochten is een schitterend trainingsrondje van mij waar ik geregeld te vinden ben. Wij mochten nu over rondje van ongeveer 2.5 km rijden met wel het zwaarste gedeelte van de grote ronde erin. De start zoals elke week om 13:30 uur was volgens de uitslag van vorige week, dit betekende voor mij op de 2e startrij, natuurlijk in het outfit van mijn nieuwe team Univega. De start ging hard, zoals elke week vliegt iedereen er vol in en zeker op deze ronde waar inhalen wat moeilijker is moet je er vooraan bij zitten in het begin. Zo gezegd en zo gedaan en de eerste ronde kwam ik als 5e door, maar toen ging het lampje weer even uit, dit harde starten is momenteel nog te veel van het goede, hoe graag ik het ook wil. De rondes erna was het dan ook proberen mijn eigen ritme te vinden en bij iemand aan proberen te sluiten die me inhaalt. Dit was pas het geval rijdend op een 15e plaats, waar ik aansloot bij Rene Scherder. Samen reden we verschillende ronde, ieder om beurt een rondje op kop. Langzaam begon ik me ook beter te voelen en had ik het idee dat het weer wat meer op fietsen leek! 

In de laatste ronde voor de Masters kwamen de 4 koplopers ons voorbij, even netjes aan de kant gegaan en proberen aan te sluiten bij de mannen. Dit ging goed en tijdens het passeren van start finish meende ik te horen dat het mijn laatste ronde zou zijn. Ik alles eruit gehaald om Rene van me af te houden en dit lukte gelukkig ook, echter bleken we niet te finishen, maar mochten we nog een ronde. Hier had ik niet op gerekend en na de eerste versnelling van Rene op het rechte stuk was ik gebroken. De ronde ervoor iets te veel gegeven en moest nu helaas passen, hierdoor de laatste ronde rustig uit gereden en als 14e gefinisht. Meer zat er helaas niet in vandaag. 

Na afloop lekker genoten van een stuk vlaai en de gezelligheid op de Schaak bij familie en daarna op de fiets met Anton en Daan terug naar huis. Het was weer een leuk dagje op de fiets, ik heb er plezier in gehad en genoten van de leuke ronde. Stiekem had ik wel gehoopt op een iets betere uitslag dus komende weken proberen de trainingsintensiteit iets te verhogen om wat verder naar voren te komen. Iedereen bedankt voor de support vandaag, de organisatie voor een mooie wedstrijd maar natuurlijk ook MTB de Schaak die deze route perfect onderhouden!

 

Foto's van vandaag zijn van Theo Gelissen, Edward van der Werf, Jovi en Jac. Bedankt allemaal.

  • 2015-10-18_Meterik_1
  • 2015-10-18_Meterik_2
  • 2015-10-18_Meterik_3
  • 2015-10-18_Meterik_4
  • 2015-10-18_Meterik_5
  • 2015-10-18_Meterik_6
  • 2015-10-18_Meterik_7
  • 2015-10-18_Meterik_8