Na een goed verlopen zomerseizoen is het weer tijd om even terug te kijken en vooral weer naar het nieuwe seizoen. Ik zal mijn tenue van Unisign vervangen voor het tenue van Univega, want ik kan met veel plezier melden dat ik komend seizoen ga rijden voor het Univega Pro Cycling Team.  

 

Eerst even een terugblikje op afgelopen zomer. Door de Brasil Ride in Oktober 2014 met Anton te hebben gereden heb ik de afgelopen wintercompetitie niet gereden. Daarom begon ik redelijk fris aan het nieuwe seizoen waarin ik 3 marathons, 3 streetraces, 1 24-uurs race, 7 Cross Country wedstrijden, 2 Run-Bike-Runs, 1 wegwedstrijd en een stuk of 10 baanwedstrijden heb gereden. Dit aangevuld met de nodige traininigs uren die begonnen in April op Mallorca. Hier heb ik toch  de basis gelegd voor een van mijn sterkste seizoenen van afgelopen jaren. Met een overwinning bij de Run Bike Run van Rundje koeberg begon het seizoen goed voor mij. Het allermooiste was natuurlijk de overwinning van de 24-uurs solo tijdens Bike Festival Brabant, deze nemen ze me in ieder geval nooit meer af! De nationale wedstrijden liepen dit jaar ook lekker, met 2 top 10 klasseringen, maar helaas een mindere dag op het NK. Verder heb ik verschillende podiumplekken tijdens de trainingswedstrijden op de Baan in Venlo gehaald en bij de Open Klasse in Beesel. Ik kijk dan ook erg tevreden terug op afgelopen seizoen wat betreft de uitslagen, maar het belangrijkste van alles ik heb genoten van alle ritten. Namens deze weg wil ik ook iedereen bedanken die me op wat voor manier dan ook mee heeft geholpen, aangemoedigd, gesteund enz! Met name Unisign voor de kledingsponsoring afgelopen seizoenen, maar ook Ruud Theeuwen van Reijnen B.V. voor de technische ondersteuning

 

Zo dat was even terugkijken en dan nu de blik op de toekomst! Afgelopen zomer via Daan Bongers met Herman Schoens, teammanager van het Univega Pro Cycling Team. in contact gekomen. Daan rijdt al 2 seizoenen voor dit team en ik kan dan ook met veel plezier melden dat ik in 2016 ook deel ga uitmaken van het Univega Pro Cycling Team en we dus teamgenoten worden. Dit internationale team met renners uit Nederland, Belgie en Duitsland wordt onder andere gesponsord door fietsenfabrikant Univega. De nadruk ligt voornamelijk op het langere werk, zoals nationale en internationale marathons, 24-uurs races en meerdaagse. Komend seizoen zal ik mijn MTB wedstrijden dus ook gaan rijden op een Univega. Begin volgend jaar worden de teamfietsen geleverd dus het is nog even wachten, wel zal ik zal vast gaan rijden in de kleding van het Univega Pro Cycling team. De exacte details van de bikes, de team samenstelling en ook van de andere sponsoren van de ploeg die volgen nog. Maar het team en met name Herman Schoens zorgt er in ieder geval voor dat de renners niks tekort gaan komen. Ik ben in ieder geval blij dat ik vanaf januari deel mag uitmaken van het team en hoop dat ik wat mooie uitslagen kan rijden. 

 

Voor mij staat er komende maanden de Jos Feron Wintercomptitie op het programma. Ik probeer alle wedstrijden te rijden, echter door mijn werk met een internationaal karakter kan ik helaas niet altijd meer aan de start staan. Maar komende zondag 11 oktober sta ik natuurlijk weer paraat in Baarlo als het seizoen. Na deze winter zal ik weer een mix seizoen gaan rijden, marathon, Cross Country, Streetraces en er staat weer een meerdaagse op het programma. Dit jaar zal ik in mei ook deelnemen aan de TransPortugal, in 8 dagen van het noorden naar zuiden van Portugal. Dit keer geen duo race maar een solo wedstrijd over 1000 km en 17.000 hoogtemeters! Maar dit is het niet alleen, ook zal ik deelnemen aan de 24-uurs race in Rieste waarschijnlijk samen met Daan Bongers. Kortom plannen genoeg, nu nog wat tijd vinden om te trainen! Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

  • 2015-10-03_Univega_team
  • 2015-10-03_Univega_team_2