De wedstrijd in Reuver is er ook eentje die elk jaar terugkeert in de competitie. Een mooie en vooral een snelle ronde in het bos. niet super technisch maar wel leuk om te rijden. MTB Baarlo had er namelijk alles aan gedaan om het uitdagend parcours te maken. Op zaterdag al even verkend en bij thuiskomst toch maar besloten om de snelle bandjes, de Thunder Bird er op te leggen. De conditie begint langzaam beter te worden en de blik ging vooruit, tot aan de 3e ronde! 

Start vandaag was op de 2e startrij en ik miste de start eigenlijk volledig, waardoor ik  ruim buiten de eerste 10 kwam te rijden. Eerste halve ronde beetje proberen wat plaatsen goed te maken, maar dat viel niet mee op de smalle ronde. Gelukkig lieten een paar renners me wat makkelijker passeren en kon ik wat plaatsen goed maken. Dit keer geen dip van de eerste ronde, maar gewoon volle bak rijden en proberen verder naar voren te komen. Dit ging lekker, benen voelde goed aan, klimmetje kon ik op knallen en het zit goed in het koppie, zoals speaker Ger Hermans altijd zegt :) 

 

Net voor het ingaan van de derde ronde, rijdend op een 6e plaats, kwam Gody Jacobs me voorbij, voor mij het teken om tandje bij te schakelen en zo lang mogelijk zijn wiel te houden, echter dit was maar van korte duur. Op het eerste zandpad na start finisk kwam ik met mijn pedaal / cranck tegen een boomstronk aan en ik werd gelanceerd door de lucht, voorover van de fiets af. Gelijk kwam EHBO en wat andere mensen en ik moest even bijkomen van de klap, bedankt voor de hulp mannen. Flinke schuiver dus gemaakt en vol op mijn rechterschouder terecht gekomen. Normaal ben ik niet van het opgeven en stap ik weer gewoon op de fiets, maar dat leek me vandaag niet zo'n goed idee. Dus fijn terug naar de start, mezelf afgemeld en omgekleed. Lijkt op een flinke kneuzing, dus zal er nog wel even plezier van hebben. Baal er wel een beetje van dat het nu is, nu het eindelijk eer een beetje lekker begon te lopen, maar ja moet ik maar op de fiets blijven zitten zullen we maar zeggen!

 

Komende dagen dus wat rustiger aan met trainen en dan kijken of het volgende week weer gaat in Brunssum! Toch een bedankje aan alle supporters vandaag. Foto's zijn van Theo Gelissen!

 

  • 2015-11-01_Reuver_1
  • 2015-11-01_Reuver_2