De wintercompetitie is volop bezig en van winter is gelukkig nog geen sprake. Vandaag stonden we weer onder perfecte zonnige omstandigheden aan de start in Reuver. MTB Baarlo had er voor gezorgd dat het een snelle maar uitdagende ronde was dit jaar. Zelf had ik er zin in, lekker een wedstrijd rijden en een uurtje afzien.

De start ging bij mij eens een keer als vanouds, gelijk in de pedalen, accelereren en een paar plaatsen pakken. Als 4e dook ik het veld in en dat voelde weer heerlijk, want dat was toch even geleden dat ik met de eerste mee kon. Dat dit ook maar van korte duur was dat wist ik ook, want er rijden veel snellere mannen mee die ik tijdens de wedstrijd momenteel niet bij kan houden. Maar ik reed een goede eerste ronde waar ik als 6e door kwam, niet opgeblazen gelukkig en gelijk proberen een tempo te zoeken wat ik een uur kan vol houden. Even begon ik te denken dat het een top 10 klassering ging worden, maar dit was helaas van korte duur. 

De rondes erna kwamen er steeds wat renners die me inhaalden, waar ik natuurlijk probeerde aan te klampen. De eerste rondes was dit maar van korte duur maar naar mate de wedstrijd vorderde kon ik wat langer met enkele renners mee. Zo heb ik een tijdje met Frank, Lex en Sjoerd gereden, maar ook die gingen me toch net iets te snel vandaag.  

Met nog enkele ronde te gaan zat ik weer samen met de sympathieke Duitser Rene Scherder. Rene reed de eerste rondes op kop en met nog anderhalve ronde te gaan heb ik me op kop gezet en dit wou ik eigenlijk niet meer af geven. In de laatste ronde, vlak voor de technische klim wou hij me passeren, maar ik kon de deur net dicht houden, omdat ik aan de binnenkant reed. Hierna was het een recht en snel stuk tot de finish, ik heb volle bak door gereden en dacht dat ik Rene voor bleef. Echter kwam hij met een ultieme sprint nog voorbij en op de streep passeerde hij me. Ik keek namelijk nog even om in de laatste lijn en dat had ik niet moeten doen, dom maar helaas een plek weg gegeven en geëindigd op een 12e plek . 

Vandaag wel een constante wedstrijd gereden en de ronde tijden hadden gelukkig niet zo'n verval als vorige week in de laatste ronde in Meterik. De aanmoedigingen van vandaag hebben me goed gemotiveerd en ik heb weer genoten van een leuke en sportieve strijd. Volgende week staat Schweiberg op het programma, een altijd zware klimkoers in het zuiden. Bedankt ook aan alle fotografen die elke week foto's maken. Deze week zijn de foto's van Theo Gelissen, Luuk Peeters en Janine!  

  • 2016-10-30_Reuver_1
  • 2016-10-30_Reuver_2
  • 2016-10-30_Reuver_3
  • 2016-10-30_Reuver_4
  • 2016-10-30_Reuver_5
  • 2016-10-30_Reuver_6