Vandaag stond het wintercompetitie circus weer aan de start in Meterik. Altijd leuk op de MTB ronde van de Schaak waar ik toch met enige regelmaat te vinden ben voor een training. Het had afgelopen week een beetje geregend en dat was goed voor de ronde, want hij lag er perfect bij in de mist vandaag.

De start verliep en beetje rommelig vandaag, vanuit het niets klonk het startschot, waar er normaal nog even gezegd als er nog 15 seconden is voor de start. Ik kwam niet echt goed weg en kon me ergens in het middenveld mengen. De eerste ronde ging hard maar ik kon volgen in de groep. Daarna volgde na start finish het rechte stuk en hier merkte ik dat de snelheid er nog niet echt in zit, waardoor ik verschillende plaatsen terug viel. Daarna was het goed eigen tempo zoeken en dit lukte voor mijn gevoel aardig. Het was afzien en dat is een goed teken, de hartslag haalt weer waardes die ik normaal in een wedstrijd rijd. 

Na 6 rondjes haalden de eerste masters me in en ik kon fijn in hun wiel mee. Door fijn bij Peter Nielen in het wil te blijven kon ik wat plaatsen goed maken en werkte ik me naar de 12e plaats toe. In de laatste rondes van de masters moest ik hun toch laten gaan en waren het nog 2 rondjes voor ons Amateurs. Dit waren 2 hele zware rondes, op de lange klim in de ronde schoot de kramp er bijna in en ik kreeg de pedalen met moeite nog rond. Helaas kwamen er van achter enkele renners terug en vlogen ze me letterlijk voorbij. Hierdoor gingen er 3 plaatsen verloren in de laatste ronde en finishte ik op een 15e plaats. Iedereen bedankt voor de support vandaag en tot volgende week in Reuver. En via deze weg even een bedankje aan MTB de Schaak, die deze ronde perfect verzorgt en ons bikers daar heel veel plezier mee bezorgd. 

Theo Gelissen en Janine bedankt voor de foto's 

  • 2016-10-23_Meterik_1
  • 2016-10-23_Meterik_2
  • 2016-10-23_Meterik_3
  • 2016-10-23_Meterik_4
  • 2016-10-23_Meterik_5
  • 2016-10-23_Meterik_6