Racen op het strand met 20 graden, een heerlijk zonnetje, een leuk parcours en een conditie die langzaam beter wordt. Oftewel genieten vandaag in Helmond rond het water van de Berkendonk. 

Vanmorgen eerst lekker op de fiets richting Helmond voor de warming-up en de omvang van mijn training iets te vergroten. Na een ronde verkennen over de ronde wist ik dat een een zware wedstrijd ging worden, diverse stukken langs het water, waar soms moeilijk te fietsen was door het losse zand en na een strook losse zand volgde er keer op keer een kort klimmetje tegen een wal. Dit was een gedeelte van het parcours, het andere gedeelte was door het naastgelegen bos, waar ook nog enkele heuveltjes in zaten. Kortom een leuke nieuwe ronde onder het genot van misschien wel de laatste echte warme dag van het jaar.  

De start met 20 renners ging weer gelijk hard en ik kon me in het middenveld mengen bij de eerste passages of het parcours. Helaas verloor ik wat plaatsen door wat gedrang en wat opstoppingen voor me, maar van de ene kant was dit ook goed dat ik niet volle bak startte gezien de terugval vorige week. Enkele rondes reed ik samen met Jack waar ik vorige week ook mee samen reed. Maar ik voelde dat het tempo er wel in zat vandaag en ik kon langzaam bij hem weg rijden. Voor me was er niet veel meer te halen, Lex zat voor me en hij liep langzaam uit, wat ik ook deed. HEt was weer genieten (en afzien) op de fiets vandaag en de losse zand zorgde ervoor dat je continu moest blijven opletten. 

Met nog enkele ronde te gaan passeerde de derde Master Peter Meerburg me en hier kon ik mijn wagonnetje fijn aanhaken. 2 rondes kon ik hem net volgen in zijn wiel en hierna was het nog 2 rondes zelf alles geven. Dit lukte nog net ik zat tegen de kramp aan, de zware inspanning in combinatie met het warmere weer maakte het ook zwaar vandaag. Gelukkig kon ik stand houden en na ruim een uur wedstrijd op de 13e plaats finishen. Dit voelde een stuk beter als de weken ervoor, weer lekker een gevecht en voor mezelf het gevoel dat er weer wat power achter zat. Komende zondag alweer #4 in Meterik, ik heb er zin in. Foto's zijn van Theo en van Janine, dank je wel! 

  • 2016-10-16_Helmond_1
  • 2016-10-16_Helmond_2
  • 2016-10-16_Helmond_3
  • 2016-10-16_Helmond_4
  • 2016-10-16_Helmond_5
  • 2016-10-16_Helmond_6