Het avontuur is eindelijk begonnen! Na maanden voorbereiding en uitkijken naar wat komen gaat ben ik eindelijk in Portugal, aan de vooravond van de start van de Trans Portugal 2016. Deze keer een individuele wedstijd in paats van een duo race, wat ook anders is dat er met GPS wordt gereden in plaats van een uitgepijlde route.

 

Op donderdag vertrokken vanuit Eindhoven richting Lissabon. Bepakt met fietskoffer, kleding, materiaal, voeding en heel veel motivatie ben ik tegen de avond geland op het vliegveld. De organisatie stond me al op te wachten en hebben me naar het hotel gebracht, super geregeld! In het hotel even een hapje gegeten en mijn kamergenoot voor deze week, Marchel van der Heijden ontmoet.  Samen zijn we vrijdag Lissabon in geweest om even de toerist uit te hangen.  's Avonds een gezellige borrel met alle deelnemers om elkaar een beetje te leren kennen. Een internationaal deeelnemersveld aan de start, Australië,  Zuid Afrika, Amerika, Mexico,  Brazilië en natuurlijk overal uit Europa.

 

Vandaag begon het dan echt, eerst een busreis van uurtje 7 naar Braganca, de startplaats van de Trans Portugal race by Garmin 2016. Na een lunch kon het inschrijven en opbouwen van de fiets beginnen. Deze week rijden we elke dag van hotel naar hotel, wat natuurlijk  wat luxer is dan de tentjes in de Cape Epic en Brasil Ride. Dit komt de eerste dagen ook goed uit, aangezien erveel regen is voorspeld de eerste 3 dagen.

 

Ik zal elke dag een update plaatsen op de website, zodat jullie me kunnen volgen zoals gewend! Ook via de website van de organisatie en hun app is er een live track om alle renners te volgen. Morgen om 09:00 plaatselijke tijd (10:00 Nederlandse tijd) zal ik starten aan de eerste etappe,  144 km met 2680 hoogtemeters...... door de regen! Ik ben er klaar voor,  de Univega is er klaar voor, dus laat de 1050 km en 17.000 hoogtemeters maar komen.  Tot morgen.

  • 2016-05-07_01