Vandaag eindelijk eens met mooi weer gereden. Lekker temperatuurtje en het zonnetje dat af en toe door kwam. Een snel begin van de etappe en het venijn in de staart met flinke klimmen. 138 km en 2400 hoogtemeters dus eenvoudig was het niet.

 

Om 9:00 was de start en ik kon gelijk met de José,  Ricardo en Tiago mee. José,  de leider in de wedstijd bleef op kop rijden en toont zich een echte leider. Een tempo rijden en de groep compleet houden in het begin van de wedstrijd. We kwamen langs veel poortjes die we zelf open en dicht moeten maken en hier bleef de groep steeds samen. In de groep sloot de belg Kurt ook aan, kon ik toch in ieder geval even Nederlands praten.

 

Tot aan kilometer 60, de eerste klim van de dag kon ik de leiders volgen, maar op de lange vals plat klim kwam ik toch te kort en moest ik laten lopen. Vanaf dat moment was het eigenlijk alleen  rijden tot aan de finish. Heerlijk kunnen genieten vandaag, droog weer, mooie uitzichten en weer benen die goed mee werkten. Het alleen rijden was geen probleem, want met de vele klimmen is het toch eigen tempo rijden.

 

Het laatste gedeelte bestond uit 3 zware klimmen, de eerste over een grindpad was de zwaarste. De klim was soms lastig met steile stukken en losse stenen. Heerlijk eigen tempo kunnen rijden en niemand meer te zien rond om me heen. De twee laatste klimmen waren over asfalt en ze bleven maar door gaan. Na iets minder als 6:30 ben ik over de finish gerold en was het weer goed voor een 7e plaats. Maximaal haalbare voor vandaag en met nog 1 etappe te gaan zit finishen bij de eerst 10 er zeker in.

 

Morgen de laatste etappe, 95km en 1300 hoogtemeters en de weersvoorspellingen zijn ok. Nog een keertje alles geven!

 

Tijdens zo'n wedstrijd is het belangrijk om jezelf en de fiets goed te verzorgen. RSP stelt al deze producten beschikbaar voor het team. Erg fijn vind ik de creme voor het zitvlak, want na zoveel dagen op de fiets met dit weer moet dit goed worden bij gehouden. RSP bedankt.

  • 2016-05-14_etappe7_1