Zo de langste rit zit erop en over de helft! Het is hier genieten, maar de regen en modder begint zijn tol te eisen, van de 105 deelnemers zijn er nog maar 70 in de race, of uitgevalllen of niet gefinisht binnen de tijd. Zelf vandaag een goede dag gehad, maar de wedstrijd was 1,5 km te lang.

 

Bij de start vanmorgen was het koud (lees 0 graden) en mistig, aangezien we op ongeveer 1500 m hoogte hebben geslapen. Dus gestart met regenjasje aan en wat extra lagen. De eerste 20 km gingen bergaf, leuke afdaling met enkele korte klimmetjes ertussen. Hier zat ik eigenijk al gelijk alleen, tot aan de eerste klim van de dag. Samen met een Portugees over gereden met de hoop samen de berg over te komen en erna samenwerken op het lange glooiende gedeelte van km 40 tot 120. Maar in de technische afdaling over stenen en rotsen was ik zoveel sneller en zat ik dus alleen in het lange vlakke gedeelte van de wedstrijd.

 

Dit ging me voor mijn gevoel goed af, ik kon mensen inhalen en tempo blijven rijden. Na ongeveer 100 km kwam ik met Daniel Hoedemaekers te rijden, een Nederlander die 2e staat in het klassement en een aantal lekke banden had gehad. Samen hebben we een flink stuk gereden, maar het ging me toch net iets te hard, hij stond niet voor niets 2 in het klassement. Het laatste gedeelte van de rit, ongeveer 40 km ging allemaal licht omhoog, met als toetje de steile klim naar het kasteel Castelo de Vide. Een gedeelte ervan reed ik nog samen met een oudere Portugees, die dicht bij me in de buurt staat in het klassement. Ik wou eigenlijk op de laatste klim alles geven, maar het lichaam wilde niet meer na bijna 8 uur op de fiets. De laatste kilometers was op hangen en wurgen, met stukken lopen op de steile klim. Uiteindelijk als 9e gefinisht, en vandaag ook weer genoten onderweg. Gelukkig viel het weer nog mee, modder was iets minder en ook minder regen, hopelijk dee week nog een keer in de korte broek en t-shirt genieten van een zonnetje.  Doelstelling deze week is om het eindklassement de eerste 10 vast te houden.

 

Na de finish gelijk goed gegeten en gedronken, de verzorging is namelijk perfect, waardoor ik weer een beetje op knapte. Daarna een welverdiende douche en massage en de beentjes omhoog voor morgen. Weer een lange rit van 160 km, maar iets minder klimmen.

 

Een trouwe sponsor van het team is Casco, die het team voorziet van alles wat we op het hoofd nodig hebben. Tijdens het mountainbiken natuurlijk een helm, sportbril en eventueel bandana. Het topmodel helm, de RS aero is licht en ventileert goed en hij zit ook nog eens perfect door de vele instelmogelijkheden. Casco bedankt.

  • 2016-05-11_etappe4_1
  • 20160511_01
  • 20160511_02
  • 20160511_03
  • 20160511_04
  • 20160511_05