Vandaag staat er geen etappe op het programma! Klinkt raar maar de omstandigheden zijn zo slecht dat de etappe is afgelast! De etappe van vandaag zou over het hoogste punt komen van deze week, rond de 1800 meter. Omdat er sneeuw, 23 mm regen, 0 graden en windstoten van 60 km/u zijn voorspeld kan de organisatie de veiligheid niet garanderen. Een juiste beslissing waar we als renners  volledig achter staan.

 

 

Vandaag dus een dagje rust en met de bus naar het volgende hotel, bijkomen en klaar maken voor de lange etappe van morgen van meer dan 160 km met ongeveer 2300 hoogtrmeters. De organisatie hier is perfect,  is een luxe om in hotels te verblijven als je tentje gewend bent zoals in de Cape Epic en Brasil Ride. Ook de bike service is ideaal, elke dag wordt de fiets compleet gepoetst nagekeken en onderdelen vervangen waar nodig. Gisteren remblokjes op, derailleur kabel vervangen en een nieuwe band erop! Ideaal als je dan sponsoren hebt!

 

Een van deze sponsoren is Schwalbe, die het team voorziet van banden voor alle omstandigheden, vloeibare latex om de banden tubeless te maken en binnen bandjes als er toch nog lek wordt gereden net als gisteren! Ik rijd deze week met Schwalbe Racing Ralph 2.25 banden, voor mij de ideale allround mararhon band. Schwalbe bedankt!

  • 2016-05-10_etappe3_1