Na de uiteindelijk 6e plaats van gisteren vandaag met een erg goed gevoel begonnen. De weersverwachting was weer hetzelfde, gelukkig was het wel droog bij de start, maar dat bleef helaas niet. Wat heb ik afgezien, kou geleden, maar de spirit in ieder geval niet verloren. De etappe beloofde iets makkelijker te worden, maar gezien het weer was het weer een slijtageslag.

 

De start was om 9:00 uur en ik had me voorgenomen te racen vandaag, achter de nummer 3 van gisteren aan. Dit ging ook als gepland, het eerste gedeelte was schitterend en droog! Een erg mooie klim en afdaling die echt technisch was,  zelfs met enkele stukken lopen. Dit was genieten en hier kon ik met de winnaar van gisteren mee. Na dit gedeelte volgde een lange klim van ongeveer 20 km, met ook een beetje omlaag ertussen. Hier moest ik de 3 renners voor me toch laten gaan, tempo lag gewoon net iets te hoog.

 

Enkele kilometers verder voelde ik dat mijn achter band leeg liep, even checken en een klein scheurtje in de zijwang, wat niet door de latex werd gedicht. Dus even snel een binnenbandje erin en weer door, wederom beginnen aan een inhaalrace. Dit ging lekker, steeds weer renners oppikken en door. Na 40km kwam het vlakkere gedeelte van de dag en hier fietste ik alleen. Het meeste was wind tegen en modderig, zelf af en toe tot de naaf door het water/modder. En of het nog niet genoeg was begon het te regenen,  45 km lang!

 

Ik heb het koud gehad, had mijn bodywarmer bovenaan de klim afgegeven aan Marchel,  achteraf dom! Marchel heeft vandaag niet gereden, teveel last van de knie na gisteren. Hij stond onderweg een paar keer iedereen aan te moedigen en heeft foto's gemaakt. De kilometers die volgden gingen langzaam voorbij, tempo zat er wel nog goed in. Ik heb alleen maar gedacht aan die heerlijke douche na afloop en natuurlijk blijven rijden voor het klassement.  Deze gedachten hielden me op de been gelukkig, maar het was afzien.

 

Met nog 20 km te gaan zaten we met een groepje bij elkaar en klaarde het gelukkig een beetje op.  Ik wilde ze lossen en ben verschillende keren weg gereden, maar kwam niet weg. Dan maar samen werken en op de finish sprintje eruit persen. Dit ging gelukkig goed en na iets meer dan 6 uur kwam ik als 8e over de finish! Weer een goede dag, alleen een beetje jammer van de lekke band en het weer. De omgeving is hier schitterend en de organisatie perfect.

 

Vandaag even over een andere sponsor namelijk Concap. Deze leverancier van sportvoeding sponsort het team met hun voeding. Op een dagje gaan er wat bidons sportdrank, repen en gelletjes doorheen. Na de finish een bidon met Concap recovery. Alles smaakt goed en levert goede energie. Wel zo belangrijk tijdens zo'n wedstrijd. Concap bedankt!

 

Morgen wordt overleven,  de meeste hoogtemeters van deze week en het hoogste punt. Met een weersvoorspelling van 0 graden en sneeuw op de top wordt het weer modderen morgen. Thanx aan alle volgers en tot morgen! 

  • 2016-05-09_etappe2_1
  • 20160509_00
  • 20160509_01
  • 20160509_02
  • 20160509_03
  • 20160509_04
  • 20160509_05